Află motivul pentru care e bine să ții făina la frigider.

Element de bază al multor preparate culinare sau de patiserie, făina este, fără îndoială, unul dintre alimentele cele mai folosite în fiecare zi în bucătărie. Și pentru a profita din plin de toate proprietățile sale, este esențial să o depozitezi bine. Află care este trucul ce te va ajuta să o păstrezi în condiții de siguranță.

CITEȘTE ȘI – Rețeta zilei | Sufleu de cartofi, un preparat excepțional. Cele mai pricepute gospodine îl prepară

În general, cel mai bun termen de utilizare pentru făină este între 6 luni și un an, dar numai dacă a fost păstrată în bune condiții. Și anume, ambalaj închis complet ermetic, într-un loc la temperatura camerei și ferit de umiditate. În caz contrar, fiind prost conservată, făina ar putea suferi o schimbare de culoare, degaja un miros neplăcut și poate fi infestată cu insecte alimentare.

Pentru a evita sa irosești o cantitate întreaga de faina exista un truc practic, simplu și la îndemâna tuturor. Acesta implică folosirea congelatorului.

Sursa: Social media

Pentru a preveni ca făina să se strice și în cele din urmă să se deterioreze, va trebui ținută departe de locurile calde și umede. Prin urmare, este necesar să vă păstrați făina cât mai mult timp posibil în congelator. Congelatorul nu va proteja doar făina de variațiile de temperatură la care poate fi supusă, ci și de înmulțirea diferitelor tipuri de insecte care își pot găsi refugiul acolo.

Cum să păstrați corect făina în congelator?

  1. Transferați făina într-o pungă de congelare etanșă, cu fermoar, de preferință;
  2. Strângeți orice aer care ar putea fi prezent în punga de congelare, astfel încât să devină complet etanș;
  3. Etichetează-ți punga de congelare notând data de la care făina ta va fi congelată;
  4. Puneți făina în congelator.

Pentru a vă dezgheța făina, este posibil să o puneți la frigider și apoi să o lăsați la temperatura camerei. Datorită acestui truc ingenios, vei avea posibilitatea de a-ți păstra făina mai mult timp.

Distribuie

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.