Curry de pui cu orez basmatic

Pui la tigaie cu orez

  • 500 gr. piept de pui, tăiat cubulețe
  • 1 ceapă, tăiată mărunt
  • 3-4 căței de usturoi zdrobiți
  • 1 lingură rasă de ghimbir
  • șofran
  • 100-130 gr. linte
  • 2 linguri pastă concentrată de roșii
  • 3 linguri de iaurt
  • 2 linguri de pastă tikka masala
  • 150 ml. lapte de cocos 
  • sare& piper

Orez

  • orez alb, brun sau basmatic 
  • sare&piper
  1. Călește pe rând ceapa tăiată mărunt, cățeii de usturoi zdrobiți și ghimbirul ras. Adaugă apă în tigaie și pe măsură ce se călesc ingredientele, tot mai adaug puțin câte puțin apă.

  2. După ce s-a călit ceapa, usturoiul și ghimbirul, adaugă cele două linguri de pastă concentrată de roșii, toate condimentele, 3 linguri de iaurt, 2 linguri de pastă tikka masala, 2-3 linguri de apă și amestecă cu o lingură de lemn.

  3. Taie pieptul de pui în cubulețe mai mici, pune-le în tigaie și amestecă bine-bine. Adaugă 500 ml. apă peste ingrediente și lasă să fiarbă timp de 20 minute până puiul este gătit.

  4. După 20 minute adaugă mazărea verde și lasă să fiarbă timp de 5 minute. Dacă mai este nevoie, adaugă puțină apă, apoi toarnă 150 ml. lapte de cocos și lasă să fiarbă totul încă 3-4 minute, la foc mic. Gustă și vezi dacă mai trebuie adăugate condimente.

  5. Orezul se fierbe și asezonează