Florin Dumitrescu a împărtășit felul în care gătește leguma, pentru a bifa un eșec în bucătărie.

Pe cât de sănătos este broccoli, pe atât de mult oamenii evită să îl integreze în alimentație. Mulți sunt de părere că leguma nu are niciun gust, mai ales dacă este fiartă. Florin Dumitrescu și-a spus secretul care îl ajută să obțină un broccoli gătit perfect. 

Florin Dumitrescu: I-am convins pe mulți să mănânce broccoli după modul în care îl gătesc eu”

Cunoscutul chef a povestit că majoritatea oamenilor nu preferă această legumă, deoarece își pierde gustul în timpul fierberii. Florin Dumitrescu a spus și cum gătește el broccoli. Cruciferele, cum sunt conopida sau broccoli trebuie lăsate în apă cu oțet sau apă cu sare. Metoda este folosită pentru a elimina viermele care are aceeași culoare ca leguma.

Ulterior, după ce este scos viermele, poate fi tăiat bucăți și sotat în unt, cu puțin usturoi, sare și piper. În acest pas, apa nu are ce căuta. După câteva minute, leguma își schimbă culoarea, dar nu trebuie să devină galben, deoarece atunci a fost fiert prea mult.

Cum trebuie gătit, de fapt, broccoli. Secretul lui Florin Dumitrescu pe care orice gospodină trebuie să îl știe
Pexels

De altfel, Florin Dumitrescu a vorbit și despre faptul că broccoli nu ar trebui să lipsească din alimentația celor care vor să slăbească. Leguma este bogată în antioxidanți, vitamine și săruri minerale, dar are puțin calorii. Cunoscutul chef a povestit că este mai degrabă o capcană în care cad cei care refuză să integreze leguma în dieta.

„În bucătărie ai niște timpi de gătire, niște temperaturi la care trebuie să ajungi, pe care să nu le depășești, ca să obții tot ce trebuie să obții. Broccoli este genial, crede-mă pe cuvânt, în momentul în care nu are gust de broccoli.

Nu e gazos… și ca să fie gazos trebuie să-l fierbi prea mult. De aceea, sincer, i-am convins pe mulți să mănânce broccoli după modul în care îl gătesc eu”, a mai spus Florin Dumitrescu.

Distribuie

21 de ani, studentă la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative. Pasiunea pentru scris, curajul și dorința de a fi mereu conectată la actualitate au determinat-o să aleagă acest drum. Scopul ei este să profeseze în domeniul pe care l-a ales din băncile școlii. Își dorește să se promoveze și să se adapteze la schimbările presei.