Cu siguranță toată lumea știe să gătească banalii cartofi prăjiți. Nu este nimic mai simplu decât să îi pui în tigaie și să aștepți să se prăjească. Ei bine, pe cât de simplu ți se pare, pe atât de multe greșeli se fac. 

Cartofii prăjiți sunt iubiți de multă lume și sunt consumați în întreaga lume, fiind delicioși. În unele zile putem trece cu vederea sezonul estival și să ne bucurăm de micile plăceri culinare. Pentru a-i face perfecți ca textură, există un mic secret pe care nu multe gospodine îl cunosc.

Cartofii pe care îi cumpărăm de la McDonalds sunt gătiți perfect pentru a fi consumați pe tot globul. Ies atât de bine pentru că angajații fast-food-ului știu cum se formează crusta, dar și când este momentul potrivit pentru a se punea sarea.

Sursa foto: Social media

Când se pune sarea peste cartofi

Dacă îți dorești cartofi crocanți, ei trebuie să se scufunde în uleiul preîncălzit la 180 de grade Celsius. Dacă nu îți dai seama când se ajunge la această temperatură, poți verifica cu ajutorul unei scobitori. Ea se înmoaie în uleiul încins, iar dacă sfârâie, poți pune cartofii. Uleiul trebuie să acopere cartofii pentru ca prăjirea să fie uniformă.

Sarea se adaugă întotdeauna la final, după ca cartofii s-au prăjit, în niciun caz, înainte. Motivul este că sarea va trage toată apa de la suprafața cartofilor și nu se vor mai prăji cum trebuie. După ce sunt gata, ei se vor scoate din tigaie și se lasă să se scurgă timp câteva minute de ulei. După ce a trecut timpul pe care l-am alocat, se poate adaugă sare, dar li alte condimente, după placul fiecăruia.
O altă greșeală des întâlnită este că se pune capac pe tigaie pentru a se prăji mai repede. Este foarte greșit deoarece cartofii nu vor fi crocanți, ci se vor înmuia și se îmbibă în ulei, ceea ce nimeni nu își dorește.