Înghețata de vanilie este perfectă pentru zilele călduroase de vară.

Zilele călduroase de vară au nevoie de un desert pe măsură care să ne răcorească. Înghețata de vanilie este perfectă în acest sens și poate fi combinată cu mai multe arome și gusturi. Rețeta este una simplă și nu necesită cunoștințe în arta culinară.

Ingrediente (pentru 1 l de înghețată)

  • 250 ml frișcă naturală
  • 250 ml lapte
  • 4 gălbenușuri
  • 130-150 g zahar tos (după gust)
  • ½ păstaie de vanilie

Mod de preparare

Prima dată se începe cu baza din ouă. Zahărul ajută la formarea cremozității cremei, astfel că daca veți pune mai puțin zahăr, se va forma cristale de gheață. Păstaia de vanilie se taie în două pe lung și se scot semințele. Laptele se va pune într-un vas și se adaugă vanilia, semințele și păstaia tăiată, apoi se pune la fiert.

Gălbenușurile se bat cu zahărul până se formează spumă apoi se dă la rotația cea mai mică a mixerului și se adaugă laptele fiert. Crema obținută se pune la fiert pe aburi până se îngroașă. Se așează castronul peste oala în care fierbe apa și se amestecă cu un tel.

Sursa foto: Social media

Temperatura trebuie să ajungă la 70-72 de grade Celsius, nu lăsați mai mult fiindcă ouăle se vor coagula. După răcire se muta în frigider. După ce se scoate din frigider, se mai bate cu mixerul. Separat se bate și frișca naturală care a stat la răcit. În bolul cu crema de ouă se adaugă și frișca cu ajutorul unei tel sau cu o spatulă. Se omogenizează ouăle cu frișca și se obține o compoziție de înghețată care poate fi pusă la congelat.

Dacă aveți aparat de făcut înghețata se poate începe procesul de înghețare cu ajutorul aparatului. Fără un aparat de acest fel, se pune compoziția într-o cutie din plastic și se bagă la congelator. Peste câteva ore, înghețata este numai bună de consumat. Deasupra se poate pune diverse sosuri sau fulgi de ciocolată.

Distribuie

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.