Nu mai este niciun secret faptul că pe TikTok se dau startul celor mai trăznite provocări.

Este de ajuns că o singură voce să facă un anumit lucru, că apoi este urmată în spirit de turmă. Este și cazul celei mai recente provocări care testează bugerele adolescenților la maxim. Și anume, se distribuie o sumă infimă pentru alimentația pe o săptămână.

Provocarea momentului printre utilizatorii de pe TikTok testează abilitățile financiare ale tuturor. Mai exact, întrebarea care se pune este dacă poți trăi cu 500 de lei pe săptămână. Evident, mulși dintre cei care iau parte la o asemenea provocare se distrează și fac haz de necaz. Ceea ce nu știu ei, însă, este faptul că provocarea lor este realitatea pe care o trăiesc mulți români.

„Supraviețuiesc cu 50 de lei pe săptămâna” este una dintre cele mai virale provocări în rândul influncerilor români. Este un experiment foarte dur prin care se presupune că noua generație învață chibzuința. Cel care a dat startul acestui trend în online a fost nimeni altul decât Mario Simen, un tiktoker destul de controversat în online.

Provocarea de pe TikTok nu se poate aplica în realitate

Cei care au văzut provocarea susțin că nu are nicio legătură cu realitatea. Cei care gătesc constant, mai ales pentru o familie numeroasă, spun că sumele sunt mult mai mari. De exemplu, o familie cu un singur copil cheltuie săptămânal 300 sau chiar 350 de lei pe mâncare. Iar aici sunt incluse alimente de bază, nicidecum mofturi culinare.

Pe fondul scumpirilor din ultima vreme, gătitul cu 50 de lei pe săptămână a ajuns de domeniul fantasticului. Supermarketurile cresc constant prețurile, iar în piețe, situația nu este cu mult mai roz.

Pe de cealaltă parte, nutriționiștii susțin că pentru un regim echilibrat, trebuie consumate toate grupele de alimente. De asemenea, se recomandă gătitul în fiecare zi, mai ales că raportul calitate-cantitate este mult mai bun.