Aplicația folosită de milioane de oameni, Tik Tok, ar putea fi interzisă în România. Iată cine sunt angajații care nu vor mai avea voie să folosească această platformă   

Autoritățile din București sunt îngrijorate de riscurile de securitate legate de TikTok, după ce aplicația a fost interzisă pe telefoanele angajaților de Comisia Europeană și Parlamentul European. Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat că se face o evaluare în acest sens și că Legea securității cibernetice este esențială în astfel de situații.   

Aplicația TikTok, interzisă acestor angajați

În prezent, instituțiile din România trebuie să înlocuiască soluțiile software vulnerabile identificate în termen de 1-2 luni. Ministrul a declarat că trebuie ca oficialii să analizeze situații precum cea de la Senat, care are cont de TikTok, și să emită o decizie în acest sens.   

În lume, TikTok a fost interzis pe telefoanele angajaților de Parlamentul European, Consiliul UE și Parlamentul danez din motive de securitate. În SUA, aplicația este considerată o amenințare la adresa securității naționale și a fost interzisă de la sfârșitul lui decembrie pe telefoanele funcționarilor din administrație. Canada și India au adoptat decizii similare.   

Vești proaste pentru români! TikTok-ul ar putea fi interzis la noi în țară. Anunț de ultimă oră de la Guvern
Pixabay

Acuzații grave la adresa Tik Tok

Platforma de clipuri video, deţinută de compania chineză ByteDance, a fost luată în vizor după ce a apărut suspiciunea că autoritățile de la Beijing ar putea avea acces la datele utilizatorilor din întreaga lume. China a negat în mod constant că ar avea astfel de intenţii. China a negat în mod constant aceste acuzații.   

În plus, legea Kaspersky a interzis și alte soluții software considerate vulnerabile în România, care a fost printre primele state europene care a interzis prin lege autorităților publice să mai cumpere astfel de soluții.