Dragi părinți, poate v-ați întrebat măcar o dată cum să gestionați o problemă a celui mic. Nimeni nu s-a născut învățat și tocmai de aceea procesul de învățare și cunoaștere trebuie continuat pe toată perioada vieții.

Cei mici sunt extrem de curioși de la vârste fragede și sunt gata să absoarbă informațiile ca un mic burețel. Ei sunt atât de inocenți uneori încât nu își dau seama de greșelile pe care le fac. Totuși, este de datoria voastră, ca părinți, să îi faceți să înțeleagă că uneori lucrurile nu sunt chiar așa cum își doresc ei și ca nu pot primi întotdeauna ceea ce vor.

De aceea, specialiștii au lucrat mult pentru a descoperi o cale cât mai ușoară atât pentru copii, cât și pentru părinți. Au apărut o mulțime de cărți de parenting care sunt pline de teorie și de metode care de obicei nu dau rezultate. Chiar dacă nu sunteți de acord cu aceste metode, ați putea totuși să luați în calcul achiziționarea unor cărți pentru copii.

În ultimii ani editurile din România au început să publice o mulțime de cărți educative pentru cei mici. Vă vom prezenta pe scurt două dintre cele mai căutate serii de cărți pentru copii din ultima perioadă.

Aventurile Iepurașului Matei

Cum să îl ajuți pe cel mic să depășească fricile și momentele de nesiguranță?

Iepurașul Matei îi va purta pe cei mici pe tărâmuri nemaivăzute. Datorită întâmplărilor prezentate în cărțile ce formează seria, copilul tău va dobândi multe cunoștințe. Acesta va învăța ce înseamnă bunătatea, ajutorul, încrederea dar și altruismul. Totodată, va fi capabil să recunoască când a greșit sau să diminueze o ceartă.

Animăluțele fabuloase care descoperă lumea

Cum să îl ajuți pe cel mic să depășească fricile și momentele de nesiguranță?

Această serie de cărți a început să fie foarte căutată în rândul părinților din România. Ea prezintă personajele principale- bufnița, gorila și pinguinul- sub forma unor persoane reale. În urma lecturării acestor cărți alături de copilul tău, el va putea să își depășească teama de întuneric. De asemenea, vei observa cum copilul tău va crește la nivel intelectual pe zi ce trece.