Rețeta de dulceață de căpșuni este una pe care nu trebuie să o ratezi la final de vară.

Este preferata tuturor, mai ales în anotimpul rece, când o poți folosi la diferite deserturi sau pur și simplu, o poți savura direct pe pâine. 

Pentru a obține dulceața ideală de căpșuni trebuie să țineți cont de anumite sfaturi simple. În primul rând, nu se face cantitate mare. Dulceața se face din maxim 4 kilograme de căpșuni. Dacă se vor folosi mai multe fructe, acestea vor lăsa apă, motiv pentru care este nevoie să fierbeți dulceața mult prea mult. De aceea, astăzi vă prezentăm o rețetă simplă și rapidă de dulceață cu căpșuni. Ce poate fi mai încântător decât un mic dejun cu dulceață din căpșuni delicioase?

Ingrediente pentru dulceața de căpșuni:

  • 4 kg de căpșuni
  • 3,5 kg de zahăr
  • 4 lămâi potrivite

Mod de preparare:

Căpșunile se spală bine și se curăță de codițe. După care se așază într-un vas încăpător, cu fund mai gros și se stropesc cu zeama de la trei lămâi. Apoi se adaugă tot zahărul și lămâia rămasă tăiată în felii subțiri.

Vasul se pune la foc mic. Este bine de știut că fructele vor pluti siropul format. Atunci când dulceața începe să clocotească, deasupra se va forma o spumă care trebuie îndepărtată ori de câte ori se adună. Important: în spumă se adună toate impuritățile din zahăr, așa că este musai să o dați la o parte.

foto: pixabay

Se urmărește cu atenție fierberea și se șterge constant marginea vasului pentru a evita închiderea la culoarea a siropului. După aproximativ 50 de minute de fierbere, se verifică consistența. Dacă picăturile de sirop nu se împrăștie pe farfurie, dulceața este gata.

Apoi se iau borcane uscate și sterilizate și se pune dulceața fierbinte. Se capsează bine și se întorc 15 minute cu capacul în jos. La final se așază în poziție normală și se acoperă cu șervețele de bucătărie. Cu toate că nu s-a adăugat conservant, dulceața de căpșuni se va păstra foarte bine în cămară.