Iată ce trebuie să faci pentru a te bucura mai mult de bateria telefonului tău.

Fiind deschis în mod constant, telefonul mobil se poate descărca cu ușurință în timpul zilei. Din fericire, există tehnici de optimizare a autonomiei acestuia. Acestea sunt gesturi simple care ajută la prelungirea duratei de viață a bateriei sale. În acest articol, vă oferim patru sfaturi pe care să le adoptați.

CITEȘTE ȘI – Ce se poate întâmpla dacă îți folosești telefonul chiar înainte de culcare. Te expui mai multor riscuri decât ai putea crede

Sursa: Social media

Telefonul a devenit un mijloc indispensabil de comunicare. Pentru a avea grijă de el, este important să iei anumite măsuri de precauție care vor face diferența pe termen lung. Principalele măsuri care trebuie luate se referă în special la baterie. Într-adevăr, această componentă își poate pierde durata de viață și nu mai poate fi înlocuibilă.

Care sunt pașii de urmat pentru a prelungi durata de viață a bateriei telefonului?

Pentru a evita să ajungeți cu o baterie descărcată atunci când vă aflați în aer liber  departe de prizele electrice , este recomandat să adoptați anumite reflexe zilnice. Următoarele sfaturi vă vor limita consumul de energie și, prin urmare, vă vor menține performanța bateriei.

Activați modul de economisire al energiei pe telefon

Primul reflex de adoptat este activarea modului de economisire a energiei. Acest mod este special conceput pentru a permite telefonului să-și mențină autonomia cât mai mult timp posibil.

Făcând acest lucru, smartphone-ul tău nu va mai putea să actualizeze aplicațiile, să dezactiveze automat GPS-ul și aplicațiile de fundal.

Reglați automat luminozitatea telefonului

Celălalt truc pentru ca bateria telefonului să  dureze mai mult  este să scazi luminozitatea. Acest lucru poate avea într-adevăr un impact semnificativ asupra consumului dvs. de energie. Cu toate acestea,  este mai bine să alegeți reglarea automată a luminozității, opțiune care se adaptează perfect condițiilor de iluminare exterioară.

Activați modul întunecat pe telefon

Dacă aveți un smartphone cu ecran OLED, puteți trece la modul întunecat. Acest lucru vă va ajuta să economisiți durata de viață a bateriei dintr-un motiv simplu: pixelii negri sunt pixeli întunecați.  Folosind acest mod, ecranul dumneavoastră va avea nevoie de foarte puțină energie pentru a funcționa.

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.