Descoperă cu ce probleme te-ai putea confrunta dacă obișnuiești să folosești telefonul înainte de culcare.

Este greu să-ți lași telefonul în altă cameră și să te deconectezi, chiar și pentru câteva ore. Dar folosirea telefonului chiar înainte de a merge la culcare îți poate afecta sănătatea mai mult decât îți dai seama.

În acest articol vei descoperi care sunt problemele cu care te-i putea confrunta dacă obișnuiești să faci seară de seară acest lucru. Specialiștii trag un semnal de alarmă și ne sfătuiesc să ținem telefonul în altă cameră în timpul somnului.

Îți poate perturba somnul

Când în sfârșit te bagi în pat la sfârșitul unei zile lungi, s-ar putea să te simți tentant să petreci ceva mai mult timp verificându-ți mesajele sau citind știrile. Dar acest obicei nu este atât de inofensiv pe cât ar părea. Folosirea telefonului aproape de ora de culcare te poate împiedica să dormi bine. Lumina albastră de la smartphone-ul dvs. nu vă afectează doar vederea , ci vă poate perturba și ciclul somn-veghe, care, la rândul său, poate provoca mai multe complicații de sănătate.

Sursa: Social media

Poate duce la dureri de gât

Dacă sunteți familiarizat cu senzația enervantă de durere de gât, atunci folosirea telefonului în pat poate înrăutăți starea existentă. Când vă înclinați capul înainte pentru a privi pe ecran, în anumite locuri are loc o tensiune asupra mușchilor gâtului,provocând durere. Dacă nu vă puteți imagina că mergeți la culcare fără să vă verificați telefonul, încercați să-l țineți la nivelul ochilor pentru a  evita încordarea mușchilor.

S-ar putea ca pielea să îmbătrânească mai repede

S-ar putea să cheltuiți o mulțime de bani pe îngrijirea pielii costisitoare. Dar, ceva la fel de simplu precum folosirea telefonului în pat poate să vă saboteze toate eforturile. Când vă uitați în jos la telefon, vă face să dezvoltați linii și cute pe gât. Acestea, la rândul lor, vă pot face să arăți îmbătrânit prematur.

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.