Pizza este fără dar și poate preferata tuturor, însă nu tuturor ne iese atunci când o pregătim acasă. Iată o rețetă pe cât de simplă, pe atât de delicioasă

Cum prepari o pizza delicioasă din felii de pâine cu lapte. Cea mai simplă rețetă

Ingredientele necesare:
6 felii toast de secară (sau în funcție de tavă)
2 ouă
o cana cu lapte
sos de roșii
oregano uscat
sare
piper
cașcaval ras
mozzarella rasă
toppinguri după plac: cârnaciori, șuncă, măsline, porumb, ardei gras.

Mod de preparare:

Cum prepari o pizza delicioasă din felii de pâine cu lapte. Trebuie să tapetezi cu hârtie de copt o tavă dreptunghiulară în care trebuie să pui 6 felii de pâine toast, apoi trebuie să bați bine oăule și să le amesteci cu lapte. În mixul dintre ouă și lapte, trebuie să scufunzi pe rând feliile de pâine până sunt bine îmbibate, apoi le așezi în tavă tapetată cu hârtie de copt. Ulterior, trebuie să ungi feliile de pâine cu sos de roșii, puțină sare, piper și oregano uscat. Ulterior, adăugați cașcaval ras și toppinguri la alegere. Pentru această rețetă este potrivit a se adăuga mozzarella rasă și apoi tava băgată la cuptor la 200 de grade. Trebuie lăsată ca pizza să se coacă până se rumenește ușor deasupra.

Cum prepari o pizza delicioasă din felii de pâine cu lapte. Cea mai simplă rețetă
pexels.com

Pizza din felii de pâine cu lapte pentru cei care mănâncă picant

Pe lângă rețeta de mai sus, vă propunem și o altă variantă de pizza făcută tot din felii de pâine pentru cei care mănâncă picant.

Ingrediente pentru 6 porții ( dimensiunea tăvii: 30×35 cm):

9 felii de franzelă
2 ouă
100ml lapte
1 ardei roșu
150 g porumb
1 ceapa potrivită
300 g salam picant ( puteți folosi șuncă sau ce mezeluri vă plac sau aveți prin frigider)
300 g brânză ( cașcaval, mozarella, caș )
sare, oregano, ulei de măsline
Se pot adauga ciuperci, măsline

Cuptorul trebuie încălzit la 200 grade Celsius. Până se încalzește cuptorul, poți pregăti pizza; pune hârtie de copt într-o tava apoi pune feliile de pâine una lângă alta. Bate ouăle cu puțină sare și adaugă laptele. Salamul, ardeiul si ceapa le tai cubulete. Toarnă amestecul de ouă și lapte peste feliile de pâine. Pune cubulețele de ardei, ceapa, salam și boabele de porumb. Bagă tava la cuptor timp de 15 minute, timp în care poți da brânza pe răzatoarea cu găuri mari. Scoate tava,  presară brânza rasa și mai las-o la copt încă 8 minute până brânza se topește și începe sa se rumenească ușor. Presară deasupra oregano și puțin ulei de măsline și este gata.