Dacă îți poftești o cină delicioasă într-o tigaie, care poate fi preparată în mai puțin de 30 de minute, atunci asta este.

Aceste cotlete fragede de porc înăbușite în sos cremos de ciuperci sunt de fapt o cină care se adună rapid. Este ușor de făcut și este făcută din ingrediente pe care le aveți deja la îndemână.

Așadar, fă-ți o favoare și alege niște cotlete de porc de bună calitate și îmbină aroma sa suculentă cu un sos de smântână mătăsos, bogat și ierboasă împânzit cu ciuperci. Vă provocăm să găsiți o cină mai ușor de făcut și mai satisfăcătoare decât aceasta!

1.Cum să prăjiți cotlete de porc

Cum prepari mușchiuleț de porc și ciuperci în sos cremos. Rețeta e gata în numai 10 minute
Pixabay

Pentru a prăji corect un cotlet de porc, veți dori să vă fierbeți tigaia înainte ca carnea să o atingă. Vorbim-de-detectorul-de-fum-declanșator. Această căldură, împreună cu puțin ulei, va da cotletului tău de porc culoarea frumoasă pe care o vezi aici în fotografii.

Acea căldură drăguță și ridicată creează focul pe care îl urmăm – o reacție frumoasă a lui Maillard, pentru a înțelege despre asta. Reacția Maillard este bine cunoscută în lumea științei alimentației ca cheia pentru mâncăruri profund aromate – este ceea ce obțineți când prăjiți pâinea sau prăjiți burgeri.

Este ceea ce se întâmplă când carnea se întâlnește cu căldură mare și este prietenul tău. Nu vă temeți de căldură! În ceea ce privește temperatura de care trebuie să urmăriți pentru a ști că carnea de porc este gata, dar nu exagerată, vă sugerăm să gătiți această cotlet de porc la mediu (160 ° F) și apoi să o luați imediat de pe foc.

2.Cum se asezonează cotletele de porc

Există o mie și una de moduri de a asezona un cotlet de porc, dar dacă carnea ta este de bună calitate, de ce să ascunzi acea aromă bogată? Când cumpărăm cotlete grozave de porc, preferăm să nu folosim decât sare și piper. Destul de ușor, nu? Nu vă faceți griji, această cină nu va fi lipsită de aromă, pentru că suntem pe cale să ajungem la sos. Lucrul frumos în a servi cotletele de porc cu sos de smântână este că fiecare poate decide cu cât sos ar dori să-și adauge cotletul. Sosul de crema de ciuperci este cu adevarat ceea ce face ca felul de mancare sa fie putin mai special!

3.Iată de ce aveți nevoie

Unt

Ciuperci Crimini

Usturoi

Vin alb

Smântână

Muștar Dijon

Cimbru proaspăt

Lămâie

Arpagic proaspăt

Se usucă cotletele de porc cu un prosop de hârtie și se sare și se piperează generos.

Într-o tigaie mare, cu fundul greu, încălziți uleiul la foc mare până când vedeți fâșii de fum. Lucrând cu două cotlete de porc odată, puneți carnea condimentată în tigaie.

Rumeniți fără să răsturnați timp de 3 minute, răsturnați și continuați să gătiți încă 3 minute. Continuați să răsturnați înainte și înapoi până când temperatura internă arată 160°F. Continuați acest proces cu cotletele de porc rămase și lăsați deoparte.

Reduceți focul la mediu și adăugați untul în tigaie. După ce s-au topit, adăugați ciupercile și amestecați până sunt fierte, aproximativ 5 minute.

Adăugați usturoiul și gătiți încă 1 minut.

Se toarnă vinul uscat împreună cu cimbru proaspăt în tigaie și se lasă la fiert. Lăsați amestecul de ciuperci să fiarbă până când vinul scade la jumătate.

Adăugați smântâna groasă și muștarul și amestecați până când toate ingredientele se combină.

Ajustați condimentul cu sare și piper. Adăugați cotlete de porc în tigaie, punând sosul peste ele.

Terminați vasul cu suc de lămâie proaspăt stors și arpagic proaspăt. Se serveste cald cu mult sos si ciuperci.