Tiramisu este un desert foarte iubit de toată lumea.

Gustul său excelent este o combinație între dulce și cafeaua amăruie. Rețeta următoare aduce o noutate și schimbă unul dintre cele mai importante ingrediente și anume crema de mascarpone. Aceasta nu este acceptată de toată lumea din cauza grăsimii crescute și poate dăuna.

Marcarpone este o brânză de origine italiană care se face din smântâna laptelui de vacă și acidul citric. Textura este una grasă, chiar lăptoasă și are un procent de grăsime ridicat, de 60-75%, care nu este acceptat de oricine. Persoanele care au probleme cardiovasculare sunt sfătuite să nu consume această brânză fiindcă provoacă o creștere a colesterolului.

În acest fel, rețeta cu ricotta este o alegere excelentă, având un procent mai mic de grăsime. Cele două brânzeturi au aceeași textură și un gust similar, astfel că este un înlocuitor foarte bun. Iată cum se prepară rețeta acestui desert delicios.

Ingrediente

  • 250 de grame de frișcă cu grăsime de 35%
  • 1 linguriță de extract de vanilie sau esență de vanilie
  • 2 pachete de pișcoturi (40 de pișcoturi sau 400 de grame)
  • 100 de grame de zahăr
  • 250 de grame de brânză ricotta
  • 40 de grame de pudră de cacao
  • 300 de grame de cafea (se poate înlocui cu lapte cu cacao)
Social Media

Mod de preparare

Se ia un bol în care se adaugă frișca, zahărul și vanilia. Ingredientele se vor amesteca până se obține o textură cremoasă. Separat, se amesteca brânza ricotta cu mixerul la o viteză mare timp de minim două minute. Brânza se adaugă peste amestecul obținut din frișcă și se lasă deoparte.

Într-un bol mai mare se va pune cafeaua sau laptele cu cacao, în funcție de preferințe și se vor scufunda pișcoturile pe rând pentru a le înmuia. Ele se vor așeza pe fundul unei tăvi de copt. Deasupra se pune jumătate din cantitatea amestecului de frișcă și brânză și se întinde uniform pentru a acoperi pișcoturile.

Se va repeta procedeul. Astfel că se va mai pune un strat de pișcoturi înmuiate în cafea, apoi crema de brânză și frișcă. Se întinde uniform și, pe deasupra se va pune cacao fină. Desertul este gata, dar trebuie să stea la rece timp de câteva ore înainte de a-l consuma.