Dacă ești în căutare de idei pentru un desert și nu știi ce să alegi, noi venim cu o propunere pentru tine. Cu siguranță va fi un desert delicios și perfect pentru toată familia. Îți poate aduce aminte de copilărie, când bunica pregătea un pandișpan gustos și bun de mâncat împreună. 

Pandișpanul cu vișine este o rețetă simplă și foarte gustoasă. Nu trebuie să ai îndemânarea unui cofetar pentru a o pregăti și nici nu ai nevoie. În doar câteva minute, se face tot și apoi vei aștepta cât va fi cu cuptor. Nu-ți fă griji, se va coace într-un timp scurt. Copiilor le va plăcea la nebunie, combinația dintre blatul pufos și vișinele fiind demențială.

Ingrediente

  • 8 ouă separate (la temperatura camerei)
  • Puțină sare
  • 150g zahăr
  • 50ml ulei
  • Coaja rasă de la jumătate de lămâie
  • 2 lingurițe de zahăr vanilat 
  • 270g făină
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 500g vișine fără sâmburi( ele pot fi și congelate )
  • 2 linguri de amidon
  • Zahăr pudră

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Oana Constantin (@oana_dulcinele)

Mod de preparare

Prima dată se încălzește cuptorul la 180°C. Se mixează albușurile cu puțina sare pentru 2-3 minute apoi se adăugă treptat zahărul amestecând continuu la viteza mare. Se mixează până când se topește tot zahărul și am obținut o bezea consistentă.

Separat, într-un bol încăpător se amestecă gălbenușurile cu ulei și apoi se pun peste spuma de albuș. Se mai adaugă și coaja rasă de lămâie, zahărul vanilat. La final se încorporează făina în care se pune o linguriță de praf de copt.

Blatul obținut se întins în tavă și pe deasupra se presară vișinele pudrate bine cu amidon. Acest lucru se face pentru a nu se scufunda în timpul coacerii. Tava cu diametru de 23x35cm merge la cuptor pentru aproximativ 35 de minute. Se lasă la răcit pandișpanul după coacere minim o ora, apoi se feliază și se pudrează cu zahăr înainte de servire.