Este weekend, așa că este timpul pentru ceva dulce.

Cu siguranță, nu îți dorești să petreci prea mult timp în bucătărie, de aceea îți propunem o rețetă pe cât de delicioasă, pe atât se pregătește de rapid. Printre deserturile cele mai îndrăgite se numără și rulada cu crema de brânză, iar dacă nu preferi această umplutură, poți alege din mai multe combinații: de la fructe până la ciocolată. 

Rețetă pentru rulada cu cremă de brânză

Ingrediente: 

Pentru blat:

  • 200 g făină
  • 5 g praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de scorţişoară
  • 1 praf de ghimbir
  • 1 praf de nucşoară
  • 3 ouă
  • 100 g zahăr
  • 150 g piure de cartof dulce

Pentru cremă:

  • 230 g cremă de brânză
  • 100 g zahăr pudră
  • 85 g unt
  • esenţă de vanilie
  • zahăr pudră, pentru decor
Cum prepari cea mai delicioasă ruladă cu cremă de brânză. Rețeta este la îndemâna oricărui nepriceput în bucătărie
Pexels

Mod de preparare: 

Pentru început, este bine să fie încălzit cuptorul dinainte la 170 de grade și tapetează tava cu hârtie de copt. Se amestecă făina cu praful de copt, sarea, scorțișoara, nucșoara și ghimbirul. Într-un alt vas, se amestecă ouăle cu zahărul până devine o cremă deschisă la culoare, iar mai apoi se adaugă și piureul de cartofi dulci.

Ulterior, se adaugă și făina și se amestecă. Se pune aluatul în tavă, se nivelează și se lasă la cuptor pentru 15 minute. După ce este gata blatul, se poate pregăti crema.

Se mixează untul cu puțin zahăr pudră, pentru a obține o compoziție cremoasă. Unele gospodine înlocuiesc zahărul pudră cu zahărul tos, dar este mai bine prima variantă, deoarece începe să se topească, iar crema obțină va fi prea lichidă.

Mai apoi, se adaugă crema de brânză și esența de vanilie. După ce blatul s-a răcit, se desface, se îndepărtează hârtia de copt, se întinde crema și se rulează din nou. Se înfășoară desertul în folie, se lasă la frigider pentru 3-4 ore și se decorează cu zahăr pudră.