Limonada este o băutură extrem de apreciată mai ales în timpul verii. Aceasta se poate prepara în mai multe combinații și fiecare este liber să-și folosească imaginația și să combine ingredientele. Mai jos veți găsi rețeta pentru limonadă cu căpșuni care este delicioasă și perfectă de consumat sezonul acesta.

Limonadă de căpșuni și mentă

Limonadă de căpșuni mentă și ghimbir

  • 500 de g de căpșune;
  • 1/2 zeamă de la o lămâie;
  • 3 linguri pline cu miere de albine;
  • 3 frunze de mentă proaspătă;
  • 1/2 linguriță de ghimbir proaspăt ras;
  • 1,5 litri de apă plată/minerală

Căpșunile se spală, se curăță și se pun într-un vas mai încăpător. Se adaugă ghimbirul ras, mierea, zeama de lămâie și menta. Toate ingredientele se mixează cu ajutorul unui blender, apoi se strecoară pentru ca sucul să fie cât mai curat, fără să aibă semințe în el. Într-o carafă se pune apă plată, apoi se toarnă siropul obținut și se amestecă. Băutura se lasă la frigider minim jumătate de oră.