Dacă nu mai știi ce să gătești, această rețetă te scoate din impas.

Te-ai săturat de clasicele preparate și nu știi ce să mai gătești? Pentru astfel de zile când nu știi ce să pregătești familiei există alternative delicioase și ușor de gătit. Rețeta de clătite pane cu umplutură de brânză și dovlecel este ideală pentru zilele de vară, când nimeni nu vrea să petreacă ore întregi în bucătărie. Dovlecii se numără printre legumele ieftine ale verii, dar și ușor de integrat în rețete. De la lasagna cu dovlecel și vinete până la mâncarea grecească cu dovlecel și cartofi, opțiunile sunt destul de multe și rapid de preparat. De altfel, dovlecelul poate fi integrat în gustările calde sau gătit pentru felul principal. 

Rețetă pentru clătite pane cu umplutură de brânză și dovlecel

Ingrediente: 

  • Aluat de clătite:
    3-4 ouă
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță zahăr
  • piper
  • 400 ml apă
  • 200 gr făină
  • 1 dovlecel de grădină
  • puțin ulei de măsline
  • 150 gr mozzarella
  • 150 gr parmezan
  • 1 legătură de mărar
  • parmezan
  • pesmet
    Pentru sos:
    iaurt grecesc
  • usturoi
  • mărar
  • ulei de măsline
Cum pregătești cele mai delicioase clătite pane cu umplutură de brânză și dovlecel. Rețeta este perfectă pentru zilele toride
Pexels

Mod de preparare: 

Pentru început, se pregătește clasicul aluat pentru clătite, format din ouă, sare, apă, făină, la care se adaugă sare, piper și puțin zahăr. După ce aluatul este gata, se pregătește umplutura pentru care este nevoie de un dovlecel ras și un praf de sare.

Clătitele pot fi umplute cu diverse tipuri de brânză, de la parmezan și mozzarella până la telemea sau brânză de burduf. La fel stau lucrurile și în cazul verdețurilor care pot fi integrate: pătrunjel verde, mărar sau chiar usturoi.

Când apa s-a evaporat, dovlecelul se scurge și se pune la călit cu puțin ulei. După ce s-a răcit, leguma poate fi amestecată cu mozzarella, parmezanul și mărar. Clătite se umplu cu amestecul obținut și se împachetează, iar preparatul se dă prin pesmet și parmezan și prăjite în uleiul încins.  Această rețetă merge de minune cu un sos format din iaurt, usturoi, mărar și ulei de măsline.

Distribuie

21 de ani, studentă la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative. Pasiunea pentru scris, curajul și dorința de a fi mereu conectată la actualitate au determinat-o să aleagă acest drum. Scopul ei este să profeseze în domeniul pe care l-a ales din băncile școlii. Își dorește să se promoveze și să se adapteze la schimbările presei.