Dacă doriți să păstrați ceapa pentru o perioadă lungă de timp, atunci puneți-o într-un loc răcoros și uscat în cămară

Ceapa este acea legumă magică, care poate ridica instantaneu gustul și coeficientul de sănătate al alimentelor.

Dar când știi că este timpul să arunci această legumă din cămara ta din bucătărie? Ei bine, poate fi puțin dificil să verifici dacă ceapa din bucătărie sau din frigider a început să putrezească. Iată câteva modalități simple de a verifica dacă ceapa s-a stricat și modalități de a o preveni.

Cum se verifică prospețimea cepei?

Cum poți verifica dacă ceapa din magazine este stricată. Toate gospodinele trebuie să știe asta
Pixabay

Puternic, sănătos, înțepător, dar magic, dacă există o legumă care poate adăuga un pumn de gust și sănătate într-un fel de mâncare, atunci trebuie să fie ceapa puternică. Îmbunătățită cu bunătatea sulfului, vitamina C, acid folic, vitamina B6 și potasiu, verificarea prospețimii legumelor poate părea de fapt dificilă. 

Cum să le verifici prospețimea

Căutați ceapă tare și tare, asigurați-vă că ceapa este moale cu nuci. Deoarece au mai multe straturi, este dificil să le verifici prospețimea.

Asigurați-vă că ceapa pe care o cumpărați nu are pete, există adesea pete negricioase pe stratul exterior al cepei, ceea ce indică prezența mucegaiurilor și sunt considerate a fi semnele timpurii de putrezire.

În continuare, este să verificați dacă există miros dur, decolorare ciudată și palidă și încolțire. Oricare dintre aceste lucruri poate fi adevărații indicatori ai cepei putrezite. Când ceapa se dăunează, potența lor de sănătate se reduce și poate să nu fie o idee grozavă să le folosești pentru gătit. Iată câteva trucuri inteligente pentru a păstra ceapa pentru o lungă perioadă de timp și a le salva de la putrezire.

Cum să păstrezi ceapa proaspătă pentru o lungă perioadă de timp

Există mai multe modalități de a crește durata de valabilitate a cepei, dar există 3 factori principali care declanșează în principal putrezirea cepei, cum ar fi temperatura, umiditatea și circulația aerului. Acesta este motivul pentru care trebuie să fi văzut bătrâni ai familiei păstrând ceapa într-un loc răcoros și uscat în cămară din bucătărie.

Cu toate acestea, oamenii care au scurt timp ajung adesea să amestece ceapa în frigider, dar ajută asta? Ei bine, răspunsul la aceasta depinde în întregime de modul în care le păstrați.

Asigurați-vă că, dacă doriți să tăiați și să depozitați ceapa sau doriți să salvați eșalota curată de la putrezire. Asigurați-vă că acestea sunt curățate și sigilate într-un recipient sau pungă etanș. Acest lucru împiedică ceapa să emită etilenă, o substanță chimică care duce la maturarea și alterarea fructelor și legumelor.

Distribuie

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.