Berea este o băutură foarte consumată pentru tot în lume. Aceasta îi încântă pe consumatori cu gustul său, care se găsește sub diverse arome. Ei bine, știai că berea se poate folosi și pentru preparate pe care să le mănânci? Rețeta de gogoși cu bere este una dintre cele mai simple și ușor de făcut, care nu dă probleme de cap la nicio gospodine.

Oricât de ciudat ar părea, nu ai de ce să te îngrijorezi. Datorită proprietăților sale, berea poate fi un ingredient foarte util într-o rețetă de gogoși. Preparatul va ieși foarte gustos și pufos datorită băuturii. Nu te teme, oricine poate face rețeta fiindcă nu este nimic complex.

Dacă îți dorești gogoși și mai aromate, poți apela la coaja de lămâie sau de portocale, iar acest lucru îi va schimba gustul. În funcție de preferințe poți alege si brânza, dacă le dorești mai dulci dulci sau mai sărate.

Ingrediente pentru 20 bucăți

  • 250 ml bere
  • 250 ml apă minerală
  • 1 ou
  • 250 grame brânză de vaci
  • făină cât cuprinde
  • 1 plic zahăr vanilat sau pudră
Bucataras.ro

Mod de preparare

Într-un castron se amestecă berea, apa, oul, brânza de vaci până se omogenizează bine. Urmează să adaugi făina în ploaie și se amestecă încontinuu. Aluatul trebuie să fie consistent, precum o smântână mai groasă. În caz că iese mai subțire, mai adaugi făină.

Începe prăjirea gogoșilor. Într-o tigaie se pune uleiul la încins și se așteaptă puțin. Cu ajutorul unei linguri, care se udă de fiecare dată, vom lua din aluat și punem în tigaie. Se lasă timp de câteva mine atât pe o parte, cât și pe cealaltă ca să se prăjească.

Când sunt gata, se vor scoate pe o farfurie mare pe care s-a pus un șervețel pentru a absorbi uleiul care va rămâne. Se pudrează cu zahăr vanilat sau pudră și se mănâncă.