Joseph Hadad a dezvăluit pe blogul său culinar o rețetă pentru un kebab delicios. Acesta este originar din Israel, iar preparatul este o moștenire culinară a zonei. Chef-ul împărtășește cu urmăritorii săi diverse rețete și oferă sfaturi culinare pentru a-i ajuta pe amatori.

Kebabul pe care chef Hadad îl prepară este clasic, având o mulțime de mirodenii în compoziția cărnii pentru a da o savoare aparte. Cei care vor să încerce această rețetă o pot face cu ușurință, fiindcă nu necesită mult timp la dispoziție.

Ingrediente

  • un kg carne de vită cu 35% grăsime din zona pieptului
  • 4 linguri de pătrunjel tocat fin
  • 2 linguri de coriandru tocat fin
  • o ceapă și jumătate tocată
  • 1,5 lingurițe de piper negru
  • sare după gust
  • jumătate de linguriță de scorțișoară
  • jumătate de linguriță de cardamom
  • jumătate de linguriță de condimente baharat

Mod de preparare

În unele rețete de kebab, la aceste ingrediente se mai poate adăuga și ardei capia sau gras tocat foarte mărunt, dar chef-ul nu îl recomandă mereu fiindcă lasă sucul său ce împiedica legarea cărnii. Unul dintre secretele lui chef Hadad este să tocați carnea cu cuțitul, nu la mașină.

Citește și:

Descoperă importanța și protecția mărcii înregistrate

Cum Scădem Rapid Colesterolul – Cel Mai Mare Dusman al Sănătății Românului

Bana Vanga, previziuni sumbre pentru 2024! Dezastrele cu care ne-am putea confrunta în noul an

 „Însă îmi dau seama că, pentru acasă, acest lucru este destul de dificil pentru că îți trebuie cuțit special de tocat, cu lama circulară.”, a spus chef Hadad pe blogul său.

Sursa foto: Social media

Carnea se amestecă cu toate mirodeniile și se lasă cel puțin jumătate de oră ca să pătrundă aromele și să fie cât mai savuroasă. După ce aceasta s-a condimentat, iar timpul a trecut, se poate pune pe frigărui. Un alt truc la care apelează bucătarul este să pună carnea de fire de praz care se pot mânca după coacere.

„Odată ce carnea s-a odihnit, poate fi pusă pe frigărui. Eu, însă, pentru un gust deosebit prefer să o pun pe fire de praz subțiri sau pe bețe de scorțișoară, însă pe praz, care se gătește și el în timpul coacerii și poate fi mâncat odată cu kebabul, este și mai bun.”, a încheiat Joseph Hadad.