Din seria felurilor de mâncare pentru cei la început de drum în ale gătitului sau pentru cei mai grăbiți. O propunere personală, testată pe propri-mi piele. Poftă bună!

Orez gata în 30 de minute

Orez cu legume

  • 150 g orez
  • 1 pungă mix de legume
  • 1 ceapă mică
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 2-3 căței de usturoi
  • sare piper
  • 1 lingură de unt, doar dacă vrem
  1. Ne asigurăm că am scos legumele la dezghețat, chiar dacă pe pungă scrie să nu o facem;

  2. Orezul se fierbe în general în aproximativ 20 de minute. Punem la fiert orezul cu un praf de sare;

  3. În acest timp tocăm ceapa și o punem la călit. De preferat la un foc nu foarte mare, să nu ardem ceapa;

  4. Când ceapa începe să devină translucidă, adăugăm pasta de tomate, asta dacă am ales să folosim și pastă, acă nu putem pune deja mixul de legume. Pentru a nu se arde adăugăm puțină apă, cât apreciem că dorim să fie. Lăsăm să se pătrundă puțin, nu trebuie să vă temeți multe din mixuri sunt oricum prefierte. Le puteți opări și d-voastră dacă doriți.

  5. Când sunt gata legumele putem pune usturoiul pisat și lingura de unt. Apoi, orezul trebuie să se fi fiert deja, ne asigurăm că e bine fiert, nu vrem să fie moale. Putem să-l punem în legume sau se poate consuma lângă.

  6. Putem adăuga și puțină mozzarela sau parmezan, cașcaval… carne…