Numele amintește de sucurile preparate de părinții și bunicii în anii ’90 când portocalele erau deja de găsit în alimentari. Oranjada este o băutură pe cât de simplu de realizat pe atât de gustoasă. Deși procesul de preparare al acesteia este similar cu cel al limonadei, ține de gusturile consumatorului pe care al alege-o.

Deși specialiștii recomandă sucul de portocale spre a fi consumat dimineață la micul dejun, un pahar bun de oranjada va fi un deliciu la orice ora! Cu un conținut ridicat de vitamina C, deliciosul suc de portocale este o porție proaspătă de energie.

Pentru o oranjada fresh și delicioasă ai nevoie de:

-5 portocale mari

-3 linguri zahăr brut/ miere

-apă plata/minerală;

Pentru început este necesar să spălați fructele, chiar dacă nu va veți folosi de coajă. De cele mai multe ori citricele din supermarket au un înveliș de ceară care le oferă un luciu atractiv.

După spălare le puteți așeza într-un vas cu apă călduță pentru 20-25 de minute.

Puteți începe procesul de stoarcere după cele 25 de minute. Pentru un gust desăvârșit dar și pentru a va bucură de sucul ce amintește de copilărie puteți folosi storcătorul manual, de plastic.

Dacă optați pentru un robot, tăiați portocalele în jumătate, sau în patru și începe procesul de stoarcere.

Cel mai probabil după stoarcere vor rezultă aproximativ 400 ml de suc de portocale cu pulpă. Pentru oranjada va fi nevoie să strecurați totul și să păstrați doar sucul limpede.

Într-un vas puneți zahărul, sau mierea și turnați amestecând încontinuu puțin câte puțin suc de portocale.

Amestecați energic până se topește complet.

într-o carafă turnați o parte din sucul obținut și completați cu apă plata sau minerală, după preferințe.

Puneți sucul la rece pentru minim 3 ore, iar dupa il puteti servi.