Mod de preparare clătite:

Reclamă
  • Amestecă ouăle cu laptele, ambele la temperatura camerei. Amestecă zahărul, esență de vanilie și praful de sare, apoi adaugă uleiul.
  • Încorporează făină treptat și mixează aluatul până la încorporarea făinii.
  • Încinge tigaia de clătite la foc mediu și unge-o cu o picătură de ulei, pe care o întinzi cu puțină hârtie.
  • Întinde aluatul pentru clătite și răspândește aluatul rapid în tigaie.
  • Frige clătitele pe ambele părți timp de cca 1 minut, apoi scoate-le și umple-le cu mere și scorțișoară.

Clătite umplute cu măr și scorțișoară

Desert delicios și ușor de făcut
TIp mâncare: Desert
Bucătărie: Internațională
Cuvânt cheie: clătite umplute cu măr și scorțișoară
Timp total: 30 minutes
Author: Gabriela Nitu

Ingrediente

  • 130 g făină 
  • 2 ouă mari 
  • 300 ml lapte 
  • esență vanilie 
  • 2 linguri ulei 
  • o lingură zahăr 
  • un praf sare

Umplutură

  • 3 linguri de zahăr
  • 1 linguriță scorțișoară,
  • 3 mere mari, curățate

Instrucțiuni

  • Amestecă ouăle cu laptele, ambele la temperatura camerei. Amestecă bine zahărul, esență de vanilie și praful de sare, apoi adaugă uleiul.
  • Încorporează făină treptat și mixează aluatul până la încorporarea făinii.
  • Încinge tigaia de clătite la foc mediu și unge-o cu o picătură de ulei, pe care o întinzi cu o bucată de hârtie.
  • Întinde aluatul pentru clătite (aproximativ un polonic pentru fiecare tigaie, în funcție de cât de mare este tigaia de clătite) și răspândește aluatul rapid în tigaie.
  • Frige clătitele pe ambele părți timp de cca 1 minut, apoi scoate-le și umple-le cu mere și scorțișoară

Umplutură

  • Taie merele în cubulețe mici, apoi amestecă-le într-un bol cu zahărul și scorțișoara. Lasă-le să stea aproximativ 20 de minute.