Reclamă
Reclamă

„Tinerețea fără bătrânețe” nu mai este deloc un mit. Idealul tuturor poate fi atins cu ajutorul sportului și al alimentației corecte. Deși pare greu de crezut, sursa tinereții veșnice se află în unele dintre cele mai populare alimente, pe lângă care trecem zilnic. 

Nu mai este niciun secret faptul că toată lumea vrea să trăiască mult și bine. Însă, acest „bine” vine din alimentație. O atenție sporită la ceea ce consumăm ne poate salva de multe neplăceri, ba chiar poate ține la distanță bolile.

Pe lângă aceste efecte, există cinci alimente care încetinesc considerabil procesul de îmbătrânire. Care sunt și cât de des trebuie consumate?

Primele pe listă sunt ciocolata neagră și cacao. Deși pot părea nocive, acestea sunt o sursă importantă de antioxidanți. Numiți în termeni medicali flavonoli, țin la distanță bolile cardiovasculare, dar și pe cele oncologice. În plus, o doză recomandată de 30 de grame pe zi ajută și la o memorie mai bună.

Reclamă

Cinci alimente care te ajută să arăți cu zece ani mai tânăr. Consumul lor încetinește îmbătrânirea

În ce alimente găsim o sursă bogată de vitamine și antioxidanți

Tot pe lista alimentelor benefice se află și migdalele. De beneficiile lor sunt cele mai încântate doamnele. Doi-trei sâmburi de migdale consumați constant pot reduce apariția ridurilor și a liniilor fine. Aceeași doză este recomandată și persoanelor care fumează și vor să scape de efectele acestui viciu.

Cinci alimente care te ajută să arăți cu zece ani mai tânăr. Consumul lor încetinește îmbătrânirea

Pătrunjelul, leguma pe care gospodinele au pun cel mai des în mâncare este sănătate curată. Acesta previne apariția pietrelor la rinichi și ajută la asimilarea calciului.

Poate unul dintre cele mai cunoscute alimente minune este lămâia. O sursă bogată în Vitamina C, lămâia reducere probabilitatea de a dezvolta cancer de piele. De asemenea, este un foarte bun liant și ajută la asimilarea fierului în organism.

Ultimele, dar nu cele din urmă sunt afinele. Aceste fructe reduc riscul de a dezvolta una dintre cele mai periculoase boli ale secolului și anume, depresia. Consumul de afine mai este recomandat și pentru întărirea oaselor.

Cinci alimente care te ajută să arăți cu zece ani mai tânăr. Consumul lor încetinește îmbătrânirea

Reclamă
Share.

27 de ani, absolventă a Facultății de Sociologie și a Facultății de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Lucrează în presă de aproape 3 ani și este responsabilă de materialele publicate pe zutv.ro. Este pasionată de social media și nu îi este străin niciun tool de promovare online.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro