Dacă faci parte din categoria oamenilor care adoră cacaua și vor să o combine cu tot felul de alimente, iată ce trebuie să știi.

Cacao are multe beneficii și proprietăți benefice asupra organismului, atunci când este consumată în cantități moderate. Iată care este planta care poate înlocui pudra de cacao. Are un gust delicios! 

Cel mai probabil nu știai, însă pudra de cacao poate fi înlocuită cu o plantă care se numește carob sau roșcovă. Această plante are fructe care arată ca o păstaie de mazăre de culoare maro închis. Roșcova este un înlocuitor dulce și sănătos al ciocolatei. Folosirea acesteia datează încă de acum 4.000 de ani, din Grecia antică.

Mai mult decât atât, mestecarea acestor păstăi de roșcove a ajutat mulți cântăreți să-și mențină corzile vocale sănătoase și să-și calmeze sau curețe gâtul.

social media

Carobul, planta care poate înlocui pudra de cacao

Roșcova, sau carobul se poate găsi sub formă de pudră, chipsuri, sirop sau chiar și pastile dietetice. Totodată, poți mânca aceste păstăi de roșcovă când sunt proaspete sau uscate.

Mai mult, multe persoane care adăugat roșcova în dieta lor au observat mai multe beneficii, precum pierderea în greutate și ameliorarea mai multor probleme ale stomacului. Inițial, carobul a fost folosit pe post de furaj de animale, ignorându-se inițial conținutul ridicat de nutrienți benefeci pentru oameni.

Așadar, păstăile de carob conțin multe vitamine precum A, B1, B3 și D. Totodată, acestea sunt bogate în minerale precum potasiu, calciu, magneziu, fosfor și zinc. Toate acestea rezultă numai 1% din grăsime.

Grecii antici au fost primii care au cultivat roșcova. Aceste păstăi sunt acum cultivate în toată lumea, din India până în Australia. Roșcova se folosește pentru a îndulci cafeaua, ciocolata sau chiar melasa.

Fiecare arbore este de un singur sex. Așadar, este nevoie de un copac mascul și femelă pentru a produce aceste păstăi de roșcovă.