Burgerul nu  se realizează după o rețeta tradițională românească, având origini în SUA. Este însă considerat cel mai consumat sandviș din lume. Rețeta lui nu este deloc grea, secretul unui burger bun și zemos, stand de fapt în chiflă. Pentru prepararea acestora este nevoie de destul de multă muncă, îndemânare și atenție la cantități.

Pentru două chifle mari de burger vei avea nevoie de 350 grame de făînă, 6 grame de drojdie uscată, 1 ou, 20 gr unt  sare, 10 gr de zahăr brut și opțional semințe de mac sau susan. Pentru început este imperios necesar să cerni făînă. Astfel, acest pas va ajută la creșterea unor chifle dolofane, gata de umplut cu savuroasele chiftele de vită.

După ce ai cernut făînă, începe să adaugi treptat restul ingredientelor: sarea, drojdia, zahărul, oul, untul topit și începe să amesteci vârtos. Când consistentă a=devine o masă  compactă te poți apucă serios de frământat. Fie că folosești un robot de bucătărie, sau vei face acest lucrur manual trebuie să te inamezi cu puțînă răbdare. Indiferent cât de simplă este rețeta, o chiflă bună are nevoie de frământare.  După 10 minute de framntat aluatul este pregătit pentru a fi pus la dospit.

Taie-l în două bucăți cărora le poți da formă rotundă. Așează-le în tavă, pe hârtia de copt, și acoperă totul cu folie alimentară. După 10 minute, folia ar trebui să fie umedă, semn că aluatul este pe drumul cel bun.Lasă coca la dospit pentru încă 40 de minute. După ce au crescut suficient, unge-le cu ou bătut , presară semințele se susan și introdu totul la cuptor. Setează temeratura la 165 de grade.

În doar 25  de minute chiflele vor fi gata!