Ingredientele de care aveți nevoie sunt următoarele:

Reclamă

1. 500 de grame de făină albă
2. 8 grame de sare
3. 7 grame de drojdie tip instant
4. 160 de grame de apă
5. 150 de grame de lapte
6. între o lingură și 7 linguri de miere

Modul de preparare este următorul:

a. Luați un bol în care să adăugați cele 500 de grame de făină și sarea. Acum este momentul să adăgați apa, drojdia, laptele și mierea. Frământați aluatul pentru 12-15 de minute până ce acesta va deveni pufos și va fi ușor lipicios.

b. Ungeți aluatul cu puțin ulei și lăsați-l să se odihnească în bol pentru aproximativ 2 ore. Peste el puneți o folie alimentară. După ce aluatul s-a dospit, scoateți-l din bol și împărțiți-l în 12 bucăți egale, fiecare de aproximativ 70 de grame.

c. Din bucățile pe care le-ați obținut, formați bile, iar mai apoi așezați-le pe o tavă tapetată cu foaie de copt și lăsați-le să se odihnească pentru aproximativ 10 minute.

d. Preîncălziți cuptorul la 220 de grade și lăsați-l să se încingă cât timp voi pregătiți chiflele. În cazul în care nu aveți un intrument special pentru crestarea chiflelor, vă puteți folosi foarte ușor de un cuțit cu care să faceți două creste. După ce ați urmat acești pași, mai lăsați-le să se odihnescă pentru încă 60 de minute. În momentul în care vedeți că acestea au crescut sufcient, folosiți degetul pentru a face cu grijă o adâncitură foarte mică în aluat. Dacă rămâne urma, pâinea este gata de pus la coptor, dar dacă urma dispare, aluatul mai are nevoie să mai stea puțin timp. Verificați din nou după 15 minute.

e. Aveți posibilitatea să decorați chiflele cu orice tip de semințe vă doriți, mac sau susan, de pildă. Stropiți cu puțină apă chiflele înainte de a presăra pe ele semințele. Încercați, ca în cuptor, să faceți niște aburi punând un recipient mai mic în coptor cât timp acesta se încălzește și adăugați niște apă în acel recipient în momentul în care introduceți chiflele să se coacă. Chiflele vor fi gata după aproximativ 20 de minute. Poftă bună!