Un desert delicios pe gustul tuturor, întâlnirea dintre fructe și ciocolată cu un pandișpan pufos

Desert simplu, inedit pentru combinația de glazură și fructe.

Chec cu vișine și glazură de ciocolată

Gabriela Nitu
Course Desert
Cuisine Internațională

Ingredients
  

  • 4 ouă
  • 2 căni de făină
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 50 g ciocolată rasă
  • 2 linguri cacao de bună calitate
  • 200 g zahăr
  • 3/4 cană ulei

Glazură

  • 100 g ciocolată
  • 5 linguri lapte
  • 50 g unt

Decor

  • câteva vișine pentru decor

Instructions
 

  • Pregăteşte o tavă şi dă drumul la cuptor la temperatura de 160 de grade C. Unge tăvile cu unt.
  • Pentru început ne ocupăm de topirea zahărului: într-un castron se pun untul, zahărul, ouăle, sarea,laptele, praful de copt, vanilia, coaja de lămâie. Se amestecă bine cu mixerul sau o lingură de lemn până ce se topeşte zahărul (puteţi să puneţi zahăr pudră)
  • La sfârşit se adaugă făina amestecându-se încet, în acelaşi sens, până obţinem un aluat pufos, se pune cacaoa. Punem  vișinele în aluat, amestecăm cu o spatulă pentru a obține un amestec omogen.Se pot folosi atât cireșe sau vișine proaspete cât și congelate sau din compot. Dacă folosiți fructe din compot,trebuie să le scurgeți bine de suc.
  • Se amestecă şi se toarnă în tavă. Coacem checul la cuptorul preîncălzit la 180º C timp de 45-50 minute.
  • Între timp se prepară glazura de ciocolată, se topesc cele două tablete cu 2/3 linguri ulei în bain marie. Glazura de ciocolată se pune pe chec şi înainte de a se lăsă să se răcească complet punem vișinele deasupra.
Keyword chec cu fructe
Share.