Rețeta de paste Bolognese a lui chef Florin Dumitrescu

Pastele sunt iubite de toată lumea, iar atunci când vorbim de paste Bolognese pofticioșii sunt în extaz. Pentru a veni în sprijinul iubitorilor bucătăriei italiene, chef Florin Dumitrescu a împărtășit rețeta sa „secretă” pentru celebrele paste. Modul de preparare și ordinea ingredientelor fac diferența. Cei care vor încerca această rețetă se vor îndrăgosti pe loc de pastele celebrului chef.

Cele mai bune paste Bolognese a la Florin Dumitrescu! Celebrul chef a împărtășit rețeta lui „secretă”, învățată în Italia

Rețeta de paste a lui chef Florin Dumitrescu

Pentru ca scoate cele mai bune paste Bolognese pe care le-ai mâncat vreodată este nevoie de puțin atenție la ingredientele folosite. Chef Florin Dumitrescu a dat indicații clare în acest sens.

„Este foarte important ce ingrediente folosiți, dar şi mai importantă este răbdarea şi când adăugați ingredientele în oală! Carne de vită 1kg (unii folosesc amestec, vită/porc, mie îmi place doar vită). Suffrito, 40% din cantitatea de carne, în cazul nostru 400g cantitate totală de suffrito. Adică, amestec de ceapă, țelină, morcovi. Vă recomand 180-200g ceapă, 100g morcovi, 100g țelină.

Vin roşu 500ml (prefer Merlot, dulce, vin bisericesc, la această rețetă vinul dulceag ajută la gustul sosului, deoarece evităm să punem zahăr). Roşii în conservă şi suc de roşii, amestecul între ele trebuie să fie cantitate egală cu restul ingredientelor, în cazul nostru 1,4kg. Ulei de măsline pentru gătit. Usturoi 1 cățel. Doar atât.”, sunt indicațiile date de Florin Dumitrescu.

Mod de preparare

După ce ingredientele perfecte au fost ales se trece la prepararea sosului. Aici, secretul este ordinea adăugării ingredientelor, potrivit spuselor celebrului chef.

„Tocați prima oară legumele, pe care le puneți la călit în ulei de măsline ( sau de floarea soarelui), la foc mic. Imediat ce legumele încep să se călească, adăugați sare. Evitați să folosiți prafuri de gust. De aceea puneți sare în timp ce căliți legumele. Aceea este baza de gust al acestui sos.

Adăugați carnea tocată în oală şi amestecați cu un tel, în felul acesta evitați să obțineți chifteluțe. Lăsați carnea să se împrietenească cu căldura, după care adăugați sare. Nu vă speriați, nu va întări carnea, dar aveți nevoie de această etapă să scoateți apa din carne. În felul acesta reuşiți să mai câştigați timp din timpul de gătire.

O să observați că în oală o să apară un exces de apă. Trebuie să lăsați apa să evapore şi să aşteptați până în momentul în care oala începe să sfârâie. Nu vă opriți din amestecat în tot timpul acesta, de la apariția apei până la evaporarea ei. După ce lăsați sosul să sfârâie măcar 2 minute, adăugați mixul de ierburi aromate preferat. Fie că este cimbru+busuioc+rozmarin+maghiran+oregano, fie că este o combinație între acestea. Fie că e proaspăt sau uscat, acum este momentul bun să puneți ierburile.

Amestecați şi adăugați vinul roşu. Lăsați să evapore alcoolul, după care adăugați sosul de roşii. Bineînțeles, puneți apă în sticla de sos de roşii şi vărsați conținutul în oală, este o operațiune acceptată în orice bucătărie. Da-ți focul mic şi lăsați să fiarbă fără capac până când sosul devine compact şi apa se evaporă. Trebuie amestecat destul de des în oală să evitați să se afume, indiferent de tipul de oală pe care îl folosiți. Bineînțeles, o dată ce sosul este gata, 1 cub de unt pentru potențarea aromelor.”, a mai spus Florin Dumitrescu

Poftă bună!

Distribuie

Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații Publice, SNSPA. A urmat mai multe cursuri de Multimedia – Radio și Televiziune, activează în presa online de trei ani. În prezent este redactor al publicației Substanțial.ro. Este bine ancorată în tot ceea ce ține de showbiz și la curent cu ultimele noutăți.