Weekend-ul este despre relaxare, despre timp petrecut alături de cei dragi și despre voie bună.

Iar pentru ca peisajul să fie complet este nevoie și de ceva dulce și răcoros, ca să unească toată familia la masă. Însă, cum este totuși weekend, nu e loc pentru prea mult timp în bucătărie. Așa că rețeta de Cheesecake cu Oreo și căpșuni este alegerea ideală. Este gata în doar câteva minute, iar rezultatul va cuceri pe toată lumea.

Cheesecake-ul a devenit în ultimii ani un desert adorat de mulți români și asta pentru că pe lângă faptul că se prepară foarte ușor este și delicios. Existe numeroase variante de rețete și combinații, însă de această dată se propune Cheesecake-ul cu Oreo și căpșuni. Prăjitura este gata în doar 30 de minute și nu necesită aptitudini înnăscute de cofetar.

Ingrediente

Pentru blat

  • 140 g biscuiți Oreo
  • 1 lingura unt

Pentru crema de brânză

  • 400 g brânza de vaci
  • 200 g ciocolată albă
  • 150 g smântână pentru frișcă
  • 2-3 biscuiți Oreo
  • 1/2 pliculeț gelatina

Pentru decor

  • 100 g smântână pentru frișcă
  • 1-2 linguri zahăr
  • 200 g căpșuni
Cel mai potrivit desert pentru o zi de weekend! Toată familia va iubi Cheesecake-ul cu Oreo și căpșuni
retetepractice.ro

Mod de preparare

Pentru început se zdrobesc biciuiții cu ajutorul robotului de bucătărie sau cu un făcăleț. După ce biscuiții au fost fărâmițați se amestecă cu untul topit. Mai apoi se ia o formă de tort și se tapetează cu hârtie de copt, după care se așează compoziția. Totul se presează și se nivelează uniform.

După ce blatul a fost făcut se trece la cremă. Mai exact, brânza de vaci se mixează alături de smântâna pentru frișcă și ciocolata albă topită. Separat, într-un castron gelatina se înmoaie în două linguri de apă caldă. Se așteaptă 5 minute până se umflă, iar apoi se bagă la microunde pentru 10-20 de secunde. Se adaugă și gelatina peste compoziție și se amestecă bine. Crema obținută se amestecă cu biscuiții sfărâmați și se pune peste blat, iar totul merge la frigider pentru 2 ore.

Între timp se bate smântâna pentru frișcă cu zahărul, iar după ce prăjitura s-a răcit se ornează cu aceasta. La final, totul o să fie încoronat cu căpșunile tăiate felii.

Poftă bună!