Dacă nu știi ce să pregătești familiei în zilele toride, această rețetă este potrivită pentru astfel de momente. Dacă nu știi ce să pregătești familiei, ai la îndemână o rețetă pentru un desert care se pregătește rapid, deci nu vei petrece prea mult timp în bucătărie. 

Rețetă pentru prăjitura cu cireșe

Desertul este un pandișpan la care se adăugă cireșele, dar pot fi folosite și alte fructe în funcție de sezon sau de preferințe. Pentru vară, cireșele sunt cele mai potrivite, mai ales că se potrivesc cu blatul pufos. În ultima perioadă, pandișpanul este la mare căutare, dar pe cât de delicios este desertul, nu mulți sunt și cei care îl pregătesc, existând riscul ca aluatul să nu crească suficient ori să nu aibă consistența dorită.

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 220 g zahăr
  • 200 g făină
  • 10 g praf de copt
  • 150 g lapte cald
  • 80 g unt topit
  • zahăr pudră pentru ornat
  • 300 g cireşe proaspete sau din compot fără sâmburi
Cel mai potrivit desert pentru o zi de vară! Cum prepari prăjitura cu cireșe Pexels

Mod de preparare:

Pentru început, se bat ouăle cu un sare și zahăr, cu ajutorul mixerului. Se adaugă făina peste praful de copt și se încorporează cu ajutorul unei spatule. Într-un alt vas, se amestecă laptele cald cu 80 de grame de unt topit, iar totul se pune peste compoziția formată din făină și praf de copt. Aluatul se amestecă cu spatula, iar jumătate din cantitate se pune într-o tavă care a fost tapetată cu ulei.

Citește și:

Descoperă importanța și protecția mărcii înregistrate

Cum Scădem Rapid Colesterolul – Cel Mai Mare Dusman al Sănătății Românului

Bana Vanga, previziuni sumbre pentru 2024! Dezastrele cu care ne-am putea confrunta în noul an

După ce prima foaie a fost întinsă, se pun cireșele și se acoperă cu aluatul rămas. Prăjitura cu cireșe trebuie lăsată la cuptor timp de 40-45 de minute, la 180 de grade, sau pentru cei care nu se pricep la arta culinară până când aluatul trece testul scobitorii. După ce desertul s-a copt, trebuit lăsat câteva minute pentru a prăjitura să fie scoasă din tavă, iar după poate fi pudrată cu zahăr și tăiată.