Sandwich cu mult cașcaval, delicios și foarte ușor de făcut

Sandwich Monte Cristo
Un sandwich cu mult cașcaval
Ingredients
- 6 felii pâine
- 6 felii șuncă/pastramă tăiată subțire
- 60 g de cașcaval sau brânză grasă sau... mozzarella
- 1 lingură de sos de usturoi
- 1 linguriță muștar clasic
- 1 ou
- 2-3 linguri lapte
- 2 linguri unt
- 1 lingură ulei
- boia dulce
- sare&piper
Sos de usturoi
- 1 praf de sare
- 1 ou (25 g)
- Piper (după gust)
- 2-3 căței de usturoi (100 g)
- 80 ml ulei
- zeama de la o jumate lămâie
- 1 linguriță de muștar
- ardei iute măcinat
Instructions
Sos de usturoi
- Curăță și pisează usturoiul. Adaugă zeama de lămâie și amestecă folosind telul. În timp ce amesteci, adaugă oul și condimentele (muștar, sare, piper).
- Continuă să amesteci și adaugă uleiul, pentru a obține textura de maioneză. Toarnă sosul într-o sosieră și servește-l cu biscuiți, pâine proaspătă sau prăjită, țelină, morcovi, etc.
Sandwich-ul
- Bate ouăle cu sarea, piperul, boia și puțin lapte. Unge 4 dintre felii cu 1/2 din amestecul de sos de usturoi și muștar, întinzând câte puțin pe fiecare, apoi așează-le cu partea unsă in sus.
- Pe feliile de pâine, așează putin cașcaval ras (cam o lingură, deasupra așează câte 2 felii de șuncă/pastramă, iar peste pune iar cașcaval. Unge celelalte 4 felii de pâine cu amestecul de sos de usturoi și muștar rămas și așează-le cu partea unsă pe cașcaval.
- Topește untul într-o tigaie, împreună cu uleiul. Trece fiecare sandviș, ținându-l bine, încât să nu se desfacă, prin amestecul de ou și lapte.Prăjește toate cele 4 sandvișuri pe ambele părți, trecându-le înainte prin ou.