Sandwich cu mult cașcaval, delicios și foarte ușor de făcut

Sandwich Monte Cristo

Gabriela Nitu
Un sandwich cu mult cașcaval
Prep Time 10 mins
Cook Time 5 mins
Total Time 15 mins
Course Mic dejun
Cuisine Internațională

Ingredients
  

  • 6 felii pâine
  • 6 felii șuncă/pastramă tăiată subțire
  • 60 g de cașcaval sau brânză grasă sau... mozzarella
  •  1 lingură de sos de usturoi
  •  1 linguriță muștar clasic
  • 1 ou
  •  2-3 linguri lapte
  •  2 linguri unt
  •  1 lingură ulei
  • boia dulce
  • sare&piper

Sos de usturoi

  • 1 praf de sare
  • 1 ou (25 g)
  • Piper (după gust)
  • 2-3 căței de usturoi (100 g)
  • 80 ml ulei
  • zeama de la o jumate lămâie
  • 1 linguriță de muștar
  • ardei iute măcinat

Instructions
 

Sos de usturoi

  • Curăță și pisează usturoiul. Adaugă zeama de lămâie și amestecă folosind telul. În timp ce amesteci, adaugă oul și condimentele (muștar, sare, piper).
  • Continuă să amesteci și adaugă uleiul, pentru a obține textura de maioneză. Toarnă sosul într-o sosieră și servește-l cu biscuiți, pâine proaspătă sau prăjită, țelină, morcovi, etc.

Sandwich-ul

  • Bate ouăle cu sarea, piperul, boia și puțin lapte. Unge 4 dintre felii cu 1/2 din amestecul de sos de usturoi și muștar, întinzând câte puțin pe fiecare, apoi așează-le cu partea unsă in sus.
  • Pe feliile de pâine, așează putin cașcaval ras (cam o lingură, deasupra așează câte 2 felii de șuncă/pastramă, iar peste pune iar cașcaval. Unge celelalte 4 felii de pâine cu amestecul de sos de usturoi și muștar rămas și așează-le cu partea unsă pe cașcaval.
  • Topește untul într-o tigaie, împreună cu uleiul. Trece fiecare sandviș, ținându-l bine, încât să nu se desfacă, prin amestecul de ou și lapte.Prăjește toate cele 4 sandvișuri pe ambele părți, trecându-le înainte prin ou.
Keyword sanwich Monte Cristo
Share.