Sandwich Monte Cristo

Un sandwich cu mult cașcaval

  • 6 felii pâine
  • 6 felii șuncă/pastramă tăiată subțire
  • 60 g de cașcaval sau brânză grasă sau… mozzarella
  •  1 lingură de sos de usturoi
  •  1 linguriță muștar clasic
  • 1 ou
  •  2-3 linguri lapte
  •  2 linguri unt
  •  1 lingură ulei
  • boia dulce
  • sare&piper

Sos de usturoi

  • 1 praf de sare
  • 1 ou (25 g)
  • Piper (după gust)
  • 2-3 căței de usturoi (100 g)
  • 80 ml ulei
  • zeama de la o jumate lămâie
  • 1 linguriță de muștar
  • ardei iute măcinat

Sos de usturoi

  1. Curăță și pisează usturoiul. Adaugă zeama de lămâie și amestecă folosind telul. În timp ce amesteci, adaugă oul și condimentele (muștar, sare, piper).

  2. Continuă să amesteci și adaugă uleiul, pentru a obține textura de maioneză. Toarnă sosul într-o sosieră și servește-l cu biscuiți, pâine proaspătă sau prăjită, țelină, morcovi, etc.

  3. Sandwich-ul

  4. Bate ouăle cu sarea, piperul, boia și puțin lapte. Unge 4 dintre felii cu 1/2 din amestecul de sos de usturoi și muștar, întinzând câte puțin pe fiecare, apoi așează-le cu partea unsă in sus.

  5. Pe feliile de pâine, așează putin cașcaval ras (cam o lingură, deasupra așează câte 2 felii de șuncă/pastramă, iar peste pune iar cașcaval. Unge celelalte 4 felii de pâine cu amestecul de sos de usturoi și muștar rămas și așează-le cu partea unsă pe cașcaval.

  6. Topește untul într-o tigaie, împreună cu uleiul. Trece fiecare sandviș, ținându-l bine, încât să nu se desfacă, prin amestecul de ou și lapte.Prăjește toate cele 4 sandvișuri pe ambele părți, trecându-le înainte prin ou.