Pe întreg globul pământesc, anual se stinge un număr uriaș de oameni din cauza acestei afecțiuni

Cancerul pulmonar este cel mai galopant dintre toate tipurile cunoscute ale acestei boli. De altfel, este și unul agresiv. Cifrele care arată îmbolnăvirile la nivel mondial sunt absolut îngrijorătoare.

Multe persoane asociază acest tip de cancer strict cu fumătorii însă este total greșită ipoteza. Cercetări amănunțite au scos la iveală cu totul alte cauze pentru declanșarea bolii.

Citește și. Incredibil! Ce virus ar putea fi, de fapt, leacul pentru cancer. Oamenii de știință au dovedit totul!


Cancerul la plămâni, cel mai letal dintre toate

Nemiloasa boală poate debuta lent, aproape pe nesimțite. De altfel, numeroase persoane diagnosticate cu cancer pulmonar au aflat întâmplător despre boala, făcând alte investigații la medic.  Pentru a evita un astfel de context este esențial ca măcar o dată pe an să ajungem la pneumolog. Deseori, neglijăm aceste controale de rutină care ne pot salva viața de-a dreptul.

Unele persoane tind chiar să diminueze micile simptome pe care le au. Tusea seacă de exemplu este unul dintre factorii care ar trebui să ne trimită de urgență la doctor.

Simptomele cancerului pulmonar

Tusea cronică denumită în unele cazuri și a fumătorului apare mai des. De altfel, aceasta își poate se poate schimba, devenind răgușită.

Tusea seacă este o condiție medicală pe care numeroase persoane o ai. Adulți și vârstnici, nu neapărat având antecedente precum fumatul. Dacă tusea nu dispare într-un decurs de maxim 14 zile este esențial să ajungi la medic.

Respirația greoaie este de asemenea un simptom care ar trebui să te trimită la medic. Atunci când întâmpini dificultăți în a inspira sau expira normal te poți confrunta chiar cu o infecție respiratorie. Netratată aceasta ar putea să ducă la complicații grave.

Multe persoane care acuză dureri în piept tind să le asocieze cu probleme cardiace. Cancerul pulmonar vine și cu acest tip de disconfort. Este important să ajungi la medic cât mai repede dacă ai un simptom de acest gen.

Cancerul pulmonar este diferit la femeie cât și la bărbat. În cel de al doilea caz, pe suprafața plămânului celulele devin scuamoase. De altfel și simptomele se pot diferenția.

Distribuie

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.