Deși pare greu de crezut, se pare că un virus ar putea învinge boala cruntă a secolului. Specialiștii din Marea Britanie au făcut mai multe teste pe oameni și spun că rezultatul este chiar promițător.

„Cancerul unui pacient a dispărut, în timp ce altora li s-au micșorat tumorile după ce le-a fost inoculat virusul”, mărturisesc specialiștii, potrivit BBC.

CITEȘTE ȘI–-Boala ascunsă care macină organismul fără dureri. Aceste semne te trimit urgent la medic

Ce spun specialiștii despre „leacul minune” împotriva cancerului

Se pare că un nou tip de terapie care luptă împotriva celei mai întâlnite boli folosește un virus comun pentru a infecta și distruge celulele dăunătoare. Acesta se dovedește a fi destul de promițător în primele teste pe oameni, după cum afirmă cercetătorii britanici.

Medicamentul este o formă slabă a virusului herpes simplex. Acesta a fost modificat tocmai pentru a putea distruge tumorile. Însă, sunt necesare studii mai complexe și de durată pentru a se stabili dacă în cele din urmă poate fi un colac de salvare pentru persoanele cu cancere avansate.

„Cancerul unui pacient a dispărut, în timp ce altora li s-au micșorat tumorile după ce le-a fost inoculat virusul care distruge celulele dăunătoare.”, susțin cercetătorii.

Incredibil! Ce virus ar putea fi, de fapt, leacul pentru cancer. Oamenii de știință au dovedit totul! PIXABAY.COM

Cine sunt pacienții care au luat parte la studiu

Krzysztof Wojkowski este un constructor de 39 de ani. Acesta trăiește în vestul Londrei și este unul dintre părtașii studiului de siguranță din faza întâi. Studiu care se derulează la Institutul de Cercetare a Cancerului de la Royal Marsden NHS Foundation Trust. El a fost diagnosticat cu cancer al glandelor salivare în 2017. În pofida intervențiilor chirurgicale și a altor remedii în acea vreme, cancerul său a continuat să avanseze.

„Mi s-a spus că nu mai existau opțiuni pentru mine și că primeam îngrijiri paliative. A fost devastator, așa că a fost incredibil să mi se ofere șansa de a mă înscrie în acest studiu”, a spus Krzysztof Wojkowski.

Din fericire, o scurtă cură de terapie cu virusul se pare că a dus la vindecarea cancerului.

„Am făcut injecții la fiecare două săptămâni, timp de cinci săptămâni, care mi-au eradicat complet cancerul. Nu mai am cancer de doi ani.”, a mai adăugat el.