Afecțiunea acționează galopant și poate duce la deces într-un timp foarte scurt

 

Organismul nostru este capabil să lupte de la sine nu doar cu viruși ci și cu unele afecțiuni minore.Multe persoane sunt de părere că vindecarea oricărei boli are legătură cu echilibrul dintre suflet și trup. Din nefericire, numeroase boli acționează „tăcut” în in corp, astfel că depistarea lor este făcută de multe ori, târziu. Una dintre acestea are legătură cu ficatul.

Ficatul nu doare

Această sintagmă circulă în popor și deși s-ar crede că nu are vreun temei, totuși, este cât se poate de reală. Specialiștii susțin că ficatul doare numai în cazuri excepționale, astfel că durerea în zona acestuia are de cele mai multe ori cauze diverse. Cea mai gravă boală a ficatului este extrem de „tăcută”, în sensul că pacientul resimte deseori, destul de târziu simptome.

Ciroza hepatică poate debuta pe fondul unei hepatite C. După avansarea bolii, pacienții vor simți greață, dureri apăsătoare de ficat, astenie. De asemenea, aceștia pot  avea o culoare mai închisă a pielii dată de icter. Totodată, boala de ficat schimbă culoarea urinei, aceasta devenind roșiatică.

Boala care a răpus două artiste din România

Ciroza hepatică și carcinomul hepatocelular afectează anual numeroși pacienți în întreaga lume. Bolile avansează galopant, iar cei mai mulți dintre suferinzi nu reacționează la tratament odată ce boala a pus stăpânire pe organ. Două dintre artistele din România au murit după ce au dus o luptă cruntă cu acestea.

Ileana Ciuculete a fost una dintre cele mai îndrăgite voci oltenești din folclorul românesc. Artista s-a stins însă în 2017, după ce a luptat dur pentru a se vindeca de ciroza hepatică. În cazul ei, boala a debutat pe fondul hepatitei C.  Cu toate eforturile medicilor de a-i salva viața, Ileana a pierdut lupta provocând multă suferință în rândul fanilor.

De altfel, Denisa Răducu a murit în același an, tot suferind de o afecțiune a ficatului. Artista de manele a avut un carcinom hepatocelular. Și în cazul ei, boala a avansat extrem de repede. Deși regretata vedetă a încercat inclusiv tratamente homeopate, nu și-a putut salva viața.

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.