Traversăm o perioadă grea din punct de vedere epidemiologic. La tot pasul interacționezi cu persoane care trec sau au trecut prin gripă. Pentru a sta departe de astfel de viroze atât de ușor transmisibile trebuie să o imunitate de fier. Apelează la remediile naturale care te ajută în acest sens.

Ceaiul preparat rapid în casă, porție de sănătate curată

Pentru a fi rezistenți în lupta cu virușii trebuie să avem grijă de sănătatea organismului nostru. Alimentația dau mișcarea sunt două dintre principalele aspecte pe care trebuie să mizăm într-o astfel de perioadă.

Ceaiul care ține virozele departe este ideal a fi consumat zilnic.

Acesta are la bază ghimbirul, coaja de portocală, teiul și mierea.

Pentru a prepara ceaiul, pune la fiert ghimbirul cu apa și frunzele de tei. Lasă totul la foc mic preț de douăzeci de minute. După ce amestecul s-a fiert, ia-l de pe foc și adaugă în el cojile de la două portocale. Cantitățile sunt valabile pentru 1,5 litri de apă. Poți folosi jumătate dintr-o rădăcină de ghimbir. Gustul lui va fi oricum extrem de pronunțat.

Lasă la infuzat cojile de portocală în ceai pentru o oră. Adaugă apoi o linguriță de miere, iar ceaiul cu numeroase proprietăți este gata de consum. Acesta nu doar că te va ajuta la întărirea imunității, ci îți va tăia și pofta de mâncare.

Consumă ceaiul cu multiple beneficii timp de două săptămâni, iar schimbările vor fi vizibile.

Alimentele pe care ar trebui să le consumi în acest sezon pentru a-ți întări organismul

Alimentația are un rol important în buna funcționare a organismului nostru. Este extrem de important ca mai ales în sezonul rece, al virozelor să avem grijă la ceea ce mâncăm. Desigur, fructele și legumele sunt ideale pentru acest lucru. Nu trebuie însă să omitem consumul de grăsimi. Cu moderație, bineînțeles.