Rețeta cu pere și ciocolată este una dintre preferatele pofticioșilor. Este o rețetă simplă de făcut, nu este nevoie nici de multe ingrediente, doar cele necesare pentru un desert delicios. 

Prăjitura cu pere și ciocolată nu necesită mult timp de preparare. În maxim o oră este și coaptă și gata de savurat alături de cei dragi. Perele ar trebui să fie coapte pentru a da o aromă fantastică preparatului. Combinația dintre perele dulci și ciocolata amăruie va face pe oricine să mănânce și a doua bucată din prăjitură. Nici prea dulce, nici amară, gustul fiind o combinație perfectă între cele două.

Ingrediente

  • 200 g faină
  • 3 ouă medii
  • 180 g zahăr tos fin
  • 8 g praf de copt
  • 125 g iaurt natural
  • 150 g ciocolată amăruie
  • 100 ml ulei de floarea soarelui/arahide
  • 40 g cacao
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 1 vârf de sare
  • 2 pere mari și coapte
lauraadamache.ro

Mod de preparare

Într-un vas se amestecă ouăle întregi, zahărul, esența de vanilie și se mixează timp de 2-3 minute. Se adaugă iaurtul, uleiul, vârful de sare și se mixează încă un minut. Făina se cerne împreună cu cacaua și se adaugă în compoziție, alături de praful de copt. Se omogenizează compoziția apoi se pune și 100 de grame de ciocolată tăiată în bucățele. Aluatul se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Perele se curăță de coajă, se taie în felii subțiri, apoi se pun deasupra aluatului. Se apasă în jos pentru a pătrunde compoziția. Se taie și restul de ciocolată rămasă, 50 de grame și se pun deasupra. Cuptorul se preîncălzește la 180 de grade și se ține prăjitura timp de 30-40 de minute. Când ți se pare că s-a copt, se face testul scobitorii, dacă îl trece înseamnă că prăjitura este gata și bună de savurat. Dacă scobitoarea nu iese curată, preparatul se mai lasă 5-10  minute la copt. Se taie în bucăți și se servește.