Cu toții ne dorim o prăjitură de casă ușor de făcut și foarte gustoasă.

Deși poate părea o rețetă sofisticată, adevărul este cu totul altul. Gustul este extrem de bun și nu te vei opri până ce nu o vei termina de mâncat pe toată. 

Prăjitura cu biscuți și cremă de mascarpone este foarte ușor de făcut și delicioasă. Este o rețetă care nu necesită coacerea.

Sursa: Social Media

Ingredientele pentru această delicatesă sunt puține la număr și se găsesc în orice bucătărie.

Ingredientele necesare. Îți va ajunge pentru 4-6 persoane

Pentru această delicioasă prăjitură avem nevoie de:

  • 26 biscuiți petit beurre
  • 300 grame de brânză mascarpone
  • 125 de grame de Nutella
  • 150 mililitrii de cafea
  • fulgi de migdale pentru decor

Modul de preparare:

Pentru început trebuie să preparăm cafeaua. Fie folosim cafea decofeinizată, dar la fel de potrivită este și cafeaua normală sau chiar 2-3 pliculețe de cafea solubilă dizolvate în 150 de grame de apă caldă. Dacă doriți să serviți copii, puteți înlocui cafeaua cu 150 mililitrii de lapte la temperatura camerei.

În timp ce cafeaua se răcește, pregătim crema de mascarpone.

Punem Brânza mascarpone într-un vas, o mixăm pentru circa 1 minut, apoi adăugăm Nutella și continuăm să mixăm până compoziția se omogenizează.

Apoi, ungem un biscuite cu cremă de mascarpone și lipim cu alt biscuite. Vom forma astfel 13 perechi de biscuiți.

Înmuiem prima pereche de biscuiți în cafeaua sau laptele la temperatura camerei. Înmuiem rapid și a doua pereche de biscuiți. Lipim perechi de de biscuiți cu un strat de cremă de mascarpone și le așezăm pe un platou, în poziție verticală.

Procedăm astfel până terminăm toate perechile de biscuiți. Nu trebuie să uităm să le înmuiem înainte să le ungem cu cremă și să le lipim între ele.

Ungem prăjitura de biscuiți cu crema rămasă, o ornăm cu fulgi de migdale și o lăsăm în frigider pentru minimum 4 ore. Tăiem prăjitura cu biscuiți și cremă de mascarpone pe diagonală, în felii de circa 2 centimetrii grosime. Iar, apoi o servim cu poftă.