E timpul să te delectezi cu una dintre cele mai savuroase delicii culinare

Dacă ar fi să ne luăm după vreme de afară, fără dar și poate ar trebui să declarăm încheiat sezonul de ciocolată caldă. Cu alte cuvinte, dacă vreți să lăsați deoparte băutura bună, de altfel, dar nepotrivită acum, urmați pașii celei mai bune rețete care conține ciocolată. E un preparat consistent și este imposibil să dea greș.

Ingrediente

  • 1 cană de orez cu bob rotund (200 gr; orez Camolino)
  • 1 l lapte
  • 200 ml smântână pentru gătit (15%-20% grăsime)
  • 1 linguriță pastă de vanilie (sau miezul de la 1/2 păstaie vanilie)
  • 2 linguri generoase de miere (100 gr)
  • 1/2 linguriță sare
  • 20 gr unt
  • 50 gr stafide aurii (opțional)
  • 3 linguri pudră instant pentru ciocolată caldă (cumpărată sau făcută în casă, daca e cumpărată verificați eticheta sa fie fără amidon)
Cea mai delicioasă rețetă de budincă de orez cu ciocolată. Ia-ți „adio” de la mâncărurile grele și încearcă ceva ușor și simplu de preparat
E-rețete

Mod de preparare

  • Într-o cratiță mai largă se topește untul și se adaugă apoi orezul și sarea. Se prăjește orezul la foc mediu, timp de 2-3 minute, amestecând mereu, până devine transparent și untul miroase dulceag.
  • Între timp se înfierbântă laptele. Se adaugă 2 polonice de lapte peste orez. Se dă focul la mic și se amesteca constant, dar încet, până laptele se absoarbe aproape de tot.
  • Continuați să adăugați câte un polonic de lapte pe rând, amestecați până se absoarbe, iar adăugați lapte, tot așa până terminați laptele.
  • Continuați să adăugați în același mod și smântână fierbinte, câte 1 polonic, până o terminați. Tot acest proces va dura undeva la 30 minute (pentru orez cu timp de fierbere de 17-18 minute pe pachet).
  • Către final gustați orezul, trebuie să fie fiert complet, dar nu moale, dezintegrat, să se mai simtă bobul ușor gumat. Dacă nu e fiert, continuați să adăugați lapte fierbinte în același mod până e făcut.
  • Adăugați mierea, vanilia si stafidele (daca doriți). Amestecați bine. Acoperiți vasul cu un prosop și apoi cu capac. Lăsați să stea așa 10 minute.
  • Până e gata orezul pregătiți farfurioare de desert mai adânci sau boluri largi astfel: puneți pudra de ciocolată într-o sita mica de ceai și pudrați fundul farfurioarelor până e acoperit complet (să aveți un strat generos, se va topi când adăugați orezul fierbinte).
  • Împărțiți budinca de orez fierbinte peste stratul de ciocolată. Pudrați și deasupra budinca cu ciocolată. Serviți imediat. Budinca e buna și fără ciocolată, doar cu stafide. După răcire își păstrează cremozitatea.
Distribuie

21 de ani, absolventă a Facultății de Jurnalism și științe ale comunicării din Iași, a trecut prin pepiniera de jurnaliști a revistei " Opinia studențească ", însă totuși novice în presă, își dorește o carieră de jurnalist și să aducă oamenilor știri de calitate. De asemenea, își propune să pună în aplicare integritatea și etica acestei meserii