Nimic nu se compară cu o masă bogată și savuroasă

Suntem siguri că uneori vă aflați în pană de idei și nu știți ce ați mai putea găti pentru a le satisface papilele gustative celor dragi. Dea această dată am venit cu o rețetă relativ simplă, însă extrem de delicioasă și aromată. Cel mai probabil nu veți rezista tentației și vă veți dori să o încercați. Prin urmare, am lăsat mai jos toți pașii pe care trebuie să îi urmați. 

Ingrediente

  • 400 gr roșii (coapte și dulci)
  • 1 ceapa roșie medie (cca 50 gr)
  • 10 frunze mari de busuioc
  • 10 frunze mari de mentă
  • 1 linguriță rasă oregano uscat
  • 50 gr feta
  • 60 gr făină albă
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • ulei pentru prăjit
  • sare, piper negru

Crema de ricotta și feta

  • 150 gr ricotta
  • 50 gr feta
  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin
  • 3 linguri apă
Cea mai bună rețetă de chiftele de roșii cu feta. Iată de ce ai nevoie și cum trebuie să le prepari
e-Rețete

Mod de preparare

  • Se prepară la început crema, prin mixarea cu blenderul vertical a tuturor ingredientelor. Va rezulta o cremă pufoasă și foarte fină. Se păstrează la frigider până e nevoie de ea.
  • Ceapa se taie peștișori fini. Se presară cu puțină sare, se masează ușor cu degetele ca sa se desfacă. Se lasă 5 minute. Se adaugă sucul de lămâie și se mai lasă 10 minute. Se adaugă înainte de servire menta tocată și uleiul de măsline.
  • Roșiile se taie cubulețe si se pun într-un bol. Se adaugă deasupra ceapa tăiată cubulețe, verdețurile tocate, feta sfărâmată. Se amesteca ușor.
  • Se adaugă făina amestecată cu praf de copt, 1/2 linguriță de sare și se râșnește piper negru. Se amestecă totul până făina e absorbită în totalitate. Din cauză că roșiile lasă suc, va rezulta o compoziție lipicioasă, care stă pe lingură.
  • Se încinge într-o tigaie largă ulei de 1 deget. Verificați sa fie uleiul bine încins. Dați atunci focul la mediu sub tigaie.
  • Luați câte o lingură generoasă din aluatul de chiftele. Aplatizați ușor între palme, dându-i forma de turtiță.
  • Puneți turtițele în uleiul încins, fără a le înghesui. Prăjiți câte 2.5 minute per parte. Nu le mișcați cât se prăjesc ca să nu le stricați forma până prind crustă, sunt destul de fragile. Când au făcut o crusta rumenă, le întoarceți.
  • Scoateți chiftelele pe măsură ce se fac pe șervețele ca să se absoarbă excesul de ulei. Vor rezulta 10 clătite. Ele vor avea crustă crocantă, dar interiorul cremos, de la roșii și feta care se topește.
  • Serviți cât sunt calde, pe un strat de cremă de ricotta și feta și cu salata de ceapă alături.
Distribuie

21 de ani, absolventă a Facultății de Jurnalism și științe ale comunicării din Iași, a trecut prin pepiniera de jurnaliști a revistei " Opinia studențească ", însă totuși novice în presă, își dorește o carieră de jurnalist și să aducă oamenilor știri de calitate. De asemenea, își propune să pună în aplicare integritatea și etica acestei meserii