Lămâia – sau orice de citrice – poate fi rasă.

Dar ce înseamnă asta? Ce este coaja de lămâie și de unde o iei? Cum se folosește și de ce ar dori să adăugați în primul rând coaja de citrice la o rețetă? Toate acestea sunt întrebări logice pe care ați dori să le știți dacă nu sunteți atât de bine versat în modurile cu coaja de lămâie. Ei bine, o veste bună. Avem răspunsurile.

Pur și simplu, coaja de lămâie este coaja mărunțită fin – sau coaja – a unui citrice, cel mai frecvent lămâi. Dar s-ar putea să vedeți și rețete care necesită și coaja de lime sau portocală. Puteți cumpăra versiuni uscate, dar, ca și în majoritatea lucrurilor din gătit, nimic nu bate acel pumn de ingrediente proaspete. Și este foarte ușor să răzuiești (și să usuci) o grămadă de coaja ta de citrice.

Citește și:

Descoperă importanța și protecția mărcii înregistrate

Cum Scădem Rapid Colesterolul – Cel Mai Mare Dusman al Sănătății Românului

Bana Vanga, previziuni sumbre pentru 2024! Dezastrele cu care ne-am putea confrunta în noul an

Sărat sau dulce

Social media

Deoarece multe rețete – fie sărate sau dulci – necesită o cantitate mică de coajă de lămâie. De obicei puteți folosi doar coaja fructului care este necesar în rețeta dvs. Dacă nu există nicio lămâie în rețetă, atunci mergeți mai departe. Și curățați una și păstrați fructele pentru o altă utilizare.

Coaja de lămâie este un ingredient comun în multe creații culinare. Inclusiv deserturi, băuturi, salate și multe altele. Conține uleiuri esențiale care conferă un pic de „zing” mâncărurilor sau băuturii, dar poate deveni rapid copleșitor. Așa că majoritatea bucătarilor folosesc ingredientul cu prudență și cumpătare.

Cum folosești coaja de lămâie?

Dacă curgeți o lămâie, probabil că aveți deja o rețetă în minte. Dar dacă dintr-un motiv oarecare v-ați hotărât să curățați doar niște fructe, o puteți folosi pentru a adăuga sau a spori aroma citrice a majorității oricărui fel de mâncare. Iată câteva utilizări excelente pentru coaja de lămâie:

Adăugați un zing dulce, citric, care poate fi mai intens decât sucul singur. Coaja de lămâie poate fi presărată peste orice pentru un plus de putere. Inclusiv fulgi de ovăz, paste, iaurt, băuturi cu gheață, ceai fierbinte și așa mai departe. Există foarte puține limite în ceea ce privește coaja, plus că este un superstar nutrițional. Ceea ce este întotdeauna binevenit!

Puneți restul de lămâie din brioșe, tort sau pâine. Acest lucru se poate face chiar dacă rețeta nu necesită coajă de lămâie. Doar adăugați un praf în aluat și bucurați-vă de aroma adăugată.

Infuzați un pic de aroma în sosurile de salată sau marinate. Coaja de lămâie este deosebit de uimitoare atunci când este amestecată în vinaigretă de casă.

Adăugați un strat de complexitate fructelor de mare precum somonul sau creveții.

Pregătiți-vă sosul tartar cu coaja de lămâie uscată. Maioneza și sosul aioli pot beneficia, de asemenea, de un pic din lucrurile bune.

Adăugați un pumn suplimentar la orice sos de paste. Doar asigurați-vă că îl adăugați la sfârșitul sesiunii de gătit, pentru ca aromele să fie încă vii. Unii oameni servesc chiar și coaja de lămâie rasă peste paste, la fel ca parmezanul!