Cât de mult ne trezește cafeaua rece. Cafea caldă vs. Ice coffe

în Scientific Reports apare un articol scris de cercetătorii universităţii Thomas Jefferson din Philadelphia, au comparat activitatea antioxidantă a cafelelor sub diferite forme: calde şi reci. Se pare că gradul de aciditate diferă la rândul său.

Din rezultatele obținute reiese faptul că antioxidanţii ar fi în număr mai mare în cazul cafelei calde. Antioxidanții aduc multe beneficii organismului, protejează alte molecule de un proces chimic numit oxidare.

„Cercetarea arată că (n.r.- cafeaua) poate fi chiar foarte bună pentru sănătate (…) Am descoperit că o capacitate antioxidantă crescută se regăseşte în cafeaua caldă”, a menţionat co-autorul studiului, Meghan Fuller. Mai este nevoie de alte cercetări pentru a înţelege complet posibilele diferenţe în privinţa efectelor cafelei asupra sănătăţii, în funcţie de timp şi temperaturăspune Fuller

Cât despre aciditate nu s-au descoperit diferențe consemnabile, ideal ar fi ca un consum de cafea să nu fie dăunător pentru stomac. Acest  studiu arată că nivelul pH-ului in cafeaua caldă şi cea rece variază între 4.85 şi 5.13. Până nu de mult se credea că ar fi fost mai puțin acidă cafeaua rece, npul studiu infirmă acest lucru.

Consumul de cafea rece are beneficiile sale, printre ele s-ar număra efectul răcoritor care poate crea senzația imediată de trezire, pe de altă pare gustul amar al cafelei devine mai puțin sesizabil. Astfel avem o cafea cu mai puține calorii.

Rețetă cafea rece: iced mocha

IngredienteIced Mocha Recipe - Baking Mischief

  •  Pentru 1 pahar
  •  50 ml de cafea
  •  50 ml de ciocolată rece cu frişcă
  •  6-7 cuburi de gheaţă
  •  1 l de lapte
  •  175 g de zahăr
  •  140 g de cacao

Modul de preparare: 

  1. Pregăteşte cafeaua. Pune gheaţă într-un pahar de cocktail şi toarnă peste ea ciocolată răcită, pe care, anterior, ai topit-o în 50 ml de lapte. Adaugă cafeaua şi frişcă, pentru topping.
  2. Ciocolata caldă: Pune la fiert 1 litru de lapte. Adaugă amestecul de pudră de cacao şi zahăr, preparat înainte. Fă focul mic şi lasă amestecul să fiarbă până când se îngroaşă (timp de 10 minute sau mai mult, în funcţie de consistenţa dorită).

Rețetă cafea caldă:

Latte cu ciocolată albă

Poţi amesteca ciocolata albă cu lapte – jumătate / jumătate. Ingredientele pentru această băutură sunt următoarele:

  • 2 căni de lapte
  • 2/3 de cană cu bucăţele de ciocolată albă
  • cafea
  • 1 baton de vanilie
  • ¼ extract de vanilie

Modul de preparare: 

Iar după ce combini cafeaua cu această delicioasă compoziţie, mai poţi adăuga puţină vanilie şi poate ceva extras de alune pentru a avea un gust şi mai şi. Iar dacă tot eşti la capitolul adăugat chestii extra pentru extra flavour – poţi să îl serveşti şi cu ceva prăjiturele (poate cu scorţişoară). Cel mai bine, însă, ar fi să alegi prăjiturele făcute în casă şi să eviţi tot felul de siropuri.

Reteta - Caffe Latte cu ciocolata alba si scortisoara din ...

Lasă un răspuns

Cristina Șișcanu, scandal monstru pe rețelele de socializare! ”Nu stau să înghit rahat de la tine, ești praf!”

Incredibil cum a aflat Florin Muntean că soția sa îl înșală cu Ciprian Marica! ”A început să vorbească tare și…”