De care dintre aceste femei nu ai auzit niciodată până acum? Ce alte femei uimitoare ai include pe această listă?

Se spune că este important să fii la locul potrivit la momentul potrivit, dar femeile pe care le prezentăm astăzi nu au putut folosi acest sfat. Toate aceste femei, cu opiniile lor progresiste, erau cu mult înaintea timpului în care s-au născut.

Atăzi ne amintim poveștile celor mai puternice femei. Ele merită să fie modelele tuturor pentru că au fost suficient de curajoase încât să nu renunțe la visele lor și să facă din această lume un loc mai bun. Află care sunt.

1. Agnodice

Care au fost cele mai interesante femei din istorie. Chiar și Daenerys Stormborn ar fi geloasă pe ele
Arhivă

În secolul al IV-lea î.Hr., în Grecia nu existau doctorițe. Deci, ce trebuia să facă tânăra Agnodice dacă voia să fie doctor? Ea a plecat în Egipt pentru a obține o educație. Și când s-a întors la Atena, a devenit medic, dar a trebuit să fie deghizat în bărbat. Când oamenii au aflat adevărul, Agnodice a fost judecată. Din fericire, pacienții ei fericiți au putut să protejeze drepturile Agnodicei și ale altor femei grecești de a fi medici.

2. Junko Tabei

Care au fost cele mai interesante femei din istorie. Chiar și Daenerys Stormborn ar fi geloasă
Arhivă

Junko Tabei și-a început drumul spre munți când, în casa ei din Japonia, femeile erau văzute doar ca gospodine. Ea a spus chiar că unii bărbați au refuzat să lucreze cu ea și au spus că este în căutarea unui soț. Dar ei nu i-a păsat. În 1969, a organizat „The Ladies Climbing Club” în Japonia.

Junko Tabei a atins vârful Everestului în 1975. Înainte de ea, doar bărbații urcaseră muntele. Dar realizările ei nu s-au terminat aici. Junko a fost prima femeie care a escaladat celebrele 7 vârfuri – cele mai înalte vârfuri de pe 5 continente. Nu a părăsit munții până în ultimele zile ale vieții ei.

3. Anne Boleyn

Care au fost cele mai interesante femei din istorie. Chiar și Daenerys Stormborn ar fi geloasă
Arhivă

Anne Boleyn este a doua și probabil cea mai faimoasă dintre cele 6 soții ale lui Henric al VIII-lea. Povestea ei, țesută de jocuri politice și tragedii personale, a atras atenția multor generații. Strănepoata unui producător de pălării nu a vrut să devină favorită și a fost foarte rezervată când regele căsătorit și-a arătat interesul pentru ea. Anne l-a respins pe rege.

Fie pentru că s-a îndrăgostit, fie pentru că nu era obișnuit cu respingerea, a făcut tot ce a putut pentru a divorța și a se căsători cu Anne. Au fost căsătoriți, dar nu pentru mult timp. Anne nu a născut niciodată un prinț și a fost acuzată de magie și trădare. Execuția ei a fost singura pedeapsă posibilă pentru aceste lucruri în Evul Mediu.

4. Émilie du Châtelet

Care au fost cele mai interesante femei din istorie. Chiar și Daenerys Stormborn ar fi geloasă
Arhivă

Se pare că Émilie du Châtelet a reușit să trăiască mai multe vieți. Îi plăcea să danseze, cânta la clavecin, cânta într-o operă și juca într-un teatru de amatori. Ea a tradus lucrările lui Newton. Da, datorită lui Émilie, francezii au aflat despre gravitație. Era foarte pricepută la matematică, fizică și filozofie. Interesant, viața ei personală nu a avut de suferit din cauza cât de ocupată era. Ea s-a iubit cu Voltaire.

5. Annette Kellermann

Care au fost cele mai interesante femei din istorie. Chiar și Daenerys Stormborn ar fi geloasă
Arhivă

Annette Kellermann este faimoasă ca „eliberatoare a trupurilor femeilor”. Annette a transformat pantalonii incomozi pentru înot într-un costum de baie elegant dintr-o singură piesă, care nu a împiedicat mișcările înotătorilor profesioniști.

Femeia nu a avut doar o carieră grozavă ca atletă, dar a fost și prima femeie care a traversat parțial Canalul Mânecii. De asemenea, a avut succes la Hollywood, a lansat o linie de haine pentru înot și a ținut prelegeri despre stilul de viață sănătos și vegetarianism. Annette a fost o fată decisivă chiar și după standardele actuale – și-a cerut în căsătorie viitorului ei soț.

Distribuie

21 de ani, absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Educației din cadrul Universității din București. Și-a făcut debutul în presă la Substanțial.ro și este determinată să ajungă departe în acest domeniu. De mică este pasionată de scris și este curioasă de tot ce se întâmplă în lumea mondenă. Are o personalitate puternică și este mereu gata de o nouă aventură, iar visul ei este să se facă remarcată în presă. Alexandra este gata să vă pună la curent cu tot ce mișcă printre vedete!