Cannelloni cu spanac și ricotta, rețeta lui Jamie Oliver

Paste cu spanac și brânză la cuptor

  • 2 linguri de unt
  •  ulei de măsline
  •  2 căței de usturoi tocați mărunt
  • o mâna de majoran și una de oregano proaspete tocate
  • nucșoară măcinată
  • 8 mâini de spanac proaspăt spălat bine
  • busuioc proaspăt frunzele mărunțite tulpinile tăiate mărunt
  • 2 x 400 g roșii coapte (din conserve de roșii în suc propriu)
  • sare marina și piper negru proaspăt măcinat
  • un pic de zahăr
  • 400 g urdă (ricotta)
  • 2 mâini de parmezan proaspăt ras
  • 16 tuburi de canneloni
  • 200 g mozarella

Pentru sos alb

  • 500 ml smântână grasă
  • 2 mâini de parmezan proaspăt ras
  1. Preîncălzește cuptorul la 180 grade C

  2. Pune pe foc puternic o tigaie mare pe care o stropești cu ulei de măsline, adaugi untul, unul din cățeii de usturoi tăiat mărunt, majoran, oregano și nucșoară măcinată. Las-o să se încălzească și să se înmoaie usturoiul.

  3. Adaugă spanacul, puțin câte puțin, și întoarce-l în tigaie până când e gata ( aproximativ 5 minute).

  4. Răstoarnă spanacul într-un castron și lasă-l la răcit.

  5. Pune din nou tigaia pe foc, stropește-o cu ulei de măsline, adaugă al doilea cățel de usturoi tocat mărunt, tulpină de busuioc, roșiile, sare, piper și un pic de apă rece.

  6. Adu-o la fiert și las-o să fiarbă la foc mic 10 minute(până are consistentă de sos). Ia tigaia de pe foc și adaugă frunzele de busuioc mărunțite.

  7. Toacă spanacul răcit și amestecă-l cu urdă și jumătate din parmezanul ras.

  8. Umple canneloni cu amestecul de urdă și spanac și pune-le peste sosul de roșii (dacă poți folosi tigaia în cuptor, dacă nu,răstoarnă sosul de roșii într-un vas care poate fi pus în cuptor și pune canneloni peste sos).

  9. Amestecă smântână grasă cu parmezan, adaugă sare și piper. Poți pune și un pic de apă rece dacă amestecul e prea gros.

  10. Folosește o lingură și pune amestecul alb peste canneloni. Stropește tot cu ulei de măsline, adaugă restul de parmezan și mozarella ruptă în bucățele.

  11. Pune tigaia în cuptorul preîncălzit și coace-o 20-25 minute

#rețetăjamieoliver