Aripioare cu miere și ghimbir alături de salată tosca a la Jamie Oliver

Salata tosca

Ingrediente:

  • 1/2 ciabatta
  • 1 linguriță semințe fenicul
  • câteva fire rozmarin
  • 1 lingură capere mici
  • 30 g anșoa în ulei
  • 1 legătură mică busuioc proaspăt
  • 6 ardei grași roșii din conservă
  • 1 cățel usturoi
  • 4 rămurele cu roșii cherry ( galbene și roșii )
  • 3 roșii normale
  • oțet

Modalitate de preparare:

  • Rupeți ciabatta în bucățele. Puneți-le într-o tavă de copt, stropiți-le cu ulei de măsline și amestecați-le cu semințele de fenicul, câteva fire de rozmarin și un praf de sare.
  • Puneți tava în cuptor, pe raftul al doilea pentru 10 minute.
  • Când devin rumene și crocante, răsturnați-le într-un bol și lăsați-le deoparte.
  • Tăiați și amestecați caperele cu fileul de anșoa, majoritatea frunzelor de busuioc și 4 din ardeii grași.
  • Adăugați o jumătate din cățelul de usturoi zdrobit și toate roșiile.
  • Tocați ingredientele și transferați-le într-un castron mare pentru servit, adăugând puțin oțet din vin roșu, ulei de măsline extravirgin, sare și piper după gust.
  • Adăugați crutoanele, cei doi ardei rămași rupți în buchețele, amestecați totul.
  • Gustați și condimentați cu sare și piper după gust dacă mai este cazul.

Aripioare cu miere și ghimbir a la Jamie Oliver

O rețetă inedită specifică bucătarului britanic
TIp mâncare: Fel principal
Bucătărie: Britanică
Cuvânt cheie: aripioare ca jamie oliver
Timp total: 30 minutes
Author: Gabriela Nitu

Ingrediente

  • 25 aripioare de pui
  • 1 legătură ceapă verde
  •  5 linguri miere
  •  2 linguri sos de soia
  • 1 ardei iute roșu
  •  1 bucată de 2 cm ghimbir ras
  • 5 crenguțe cimbru frunze

Instrucțiuni

  • Amestecă toate ingredientele pentru marinadă într-un castron și ai grijă să obții un sos lipicios.
  • Pune aripioarele de pui curățate pe o tavă largă și toarnă marinadă peste carne. Ai grijă că aripioarele să fie aranjate într-un singur strat, pentru că sosul să ajungă în mod egal pe fiecare aripioară de pui.
  • Acoperă tavă cu folie alimentară și da la rece. Lasă aripioarele de pui la marinat la frigider circa 24 de ore.
  • Încinge o tigaie sau grătarul și prepară aripioarele circa 15-20 de minute, întorcând carnea cât mai des, pentru a se pătrunde bine.
  • Poți bagă la cuptor 10 minute, dacă vrei o crustă perfectă și aurie pe aripioarele crocante cu miere și ghimbir.

Lasă un răspuns

Vacanța în timpul pandemiei! Țările din Europa unde turiștii pot merge la vară!

Speranțele la o viață normală, spulberate de oamenii de știință. Restricțiile ar putea fi păstrate timp de doi ani