Ardei umpluți cu carne
Mâncare specific românească
- 250 ml bulion
- 15 ardei graşi
- 3 linguri făină
- 4 linguri ulei
Umplutură
- 200 ml bulion
- 650 g carne de vită tocată
- 300 g orez
- 1 ceapă mare
- 1 pahar apă
- 2-3 linguri ulei
- 1 ou
- 1 legătură pătrunjel
- 1 legătură mărar
- sare&piper
-
Se curăță și se toacă ceapa mărunt. Se călește în uleiul încins până când se înmoaie. Se ia de pe foc și se adaugă în ea boiaua și orezul, amestecându-se bine. Se pune și carnea și se lasă la călit. Când s-a rumenit, se adaugă și bulionul dizolvat în apă și oul, amestecându-se încontinuu. Se lasă să fiarbă și se mai adaugă apă dacă e prea consistentă compoziția.
-
Se taie codița ardeilor, pentru a putea fi umpluți. Se curăță de cotoare. Se trec sub jet de apă pentru a se curăța de sâmburi. Se umple fiecare ardei cu umplutura pregătită.
-
Se așază ardeii într-o oală suficient de mare, cât mai înghesuiți să nu se răstoarne. Se toarnă apă până la jumătatea lor. Se presară o linguriță de sare în apă și se lasă să fiarbă timp de 45 minute.
-
Se încinge uleiul și se presară făină. Se amestecă rapid până ce se formează o pastă și se stinge cu bulion. Se presară boia, sare și piper.
-
Dacă se îngroașă prea mult, se poate pune un polonic de apă fierbinte de la ardei. Se lasă să fiarbă încet, pe foc mic, timp de 5-10 minute. Ardeii se servesc stropiți cu sos și smântână.