Aperitiv pur românesc, deși poartă o denumire franțuzească, salată de bouef este cu siguranță în topul preferințelor. Din bucătăria noastră, în mod cert, n majoritatea zonelor țării, salată de bouef ocupă un loc de cinste pe masă. Chiar dacă aparent pare o rețeta simplă, secretul gustului final constă în modul în care gospodinele proportioneaza legumele. Și gustul maioneze echilibrat în sare, lămâie și muștar are ultimul aport de savoara în preparatul final.

Salată de boeuf poate fi consumată și păstrată în general destul de puțîn timp. Asta pentru că maioneză este recomandată a fi consumată în maximum 48 d eore de la preparare. Există ins ao posibilitate că salată de boeuf să poată fi păstrată în frigifer pentru puțîn mai mult și implicit consumată: fiind pregătită sub formă de terina. Acest tip de aperiti are în compoziție gelatină, care încheagă ingredientele, astfel încât la final fel obține o delicioasă alata de boeuf ”solidă”.

 Cum o prepari?

Rețeta este cât se poate de simplă, dacă stăpânești deja ”secretele” salatei de boeuf. Vei avea nevoie de : 4 cartofi, 4 morcovi, 2 rădăcini pastranac. De asemenea  de castraveți murați( după gust), gogoșari murați (după gust) 100 gr  mazăre. Taie toate ingredientele în cubulețe mici, aproximativ egale. Separat pregătește maioneză din 2 gălbenușuri fierte și unul nefiert. Nu uită să adaugi lămâie, și o linguriță de muștar. Singurul secret al terinei este că va fi nevoie să adaugi în maioneză o lingură de smanatana grasă, pentru cremozitate. Separat, pune la înmuiat conținutul unui plic de gelatină în apă rece. După 10 minute, încălzește-o până devine lichidă și adaugă-o peste legume. Toarnă și maioneză și amestecă. Asezonează cu sare și piper după gust. Nu îți rămâne decât să torni totul într-o tavă de chec și să o lași la frigider pentru minim 3 ore.