Ții post, dar ții dori să prepari ceva dulce și nu știi ce anume? Ei bine, cornulețele de post sunt soluția ideală în această perioadă.

Sunt extrem de gustoase și nici n-ai spune că sunt de post. Cu siguranță, și familia va îndrăgi desertul, sunt ușor de făcut și nici nu vei petrece prea timp în bucătărie. Nici nu ai nevoie de prea multe ingrediente pentru a pregăti cornulețele. 

Rețetă cornulețe de post

Tot mai puțini oameni au timp să pregătească un desert în casă, așa că optează pentru unul din comerț, care de cele mai multe ori, nu are efecte pozitive asupra sănătății. Această alegere vine tocmai din lipsa timpului și a confortului, căci multe persoane sunt de părere că durează prea mult să pregătești cornulețe. Ei bine, aceste rețete îți vor schimba părerea și cu siguranță, va deveni desertul preferat al familiei.

Ingrediente cornuleţe de post cu nucă:

2 căni de ulei

1 cană de apă

2 linguriţe zahăr

1 plic drojdie uscată

făină

nuci măcinate

gem

Mod de preparare:

Trebuie amestecată drojdia cu puțină făină, iar ulterior să adaugi zahărul. Ulterior, pune ulei și apă și omogenizează bine. Trebuie să mai adaugi puțină făină până când compoziția nu se mai lipește. Lasă aluatul să crească timp de jumătate de oră și acoperă vasul cu un prosop.

Din aluatul care a crescut, întinde o foaie și începe să tai pătrățele. Amestecă nuci cu gem și pune în mijlocului fiecărui pătrățel. Formează astfel de cornulețe și lasă-le la cuptor până devin aurii, iar la final dă-le prin zahăr pudră.

Ai poftă de cornulețe, dar ții post? Iată cea mai delicioasă rețetă pe care o prepari imediat
Gustos.ro

Ingrediente pentru cornuleţe de post fragede:

un pachet margarină

300 g făină

150 g nuci măcinate

150 g zahăr pudră

un praf de sare

Mod de preparare:

Topește margarina într-un vas și las-o să se răcească. Ulterior, amestecă făina cu sarea și zahărul pudră și toarnă treptat margarină. Amestecă bine până aluatul devine omogen și poate fi întins pe masa presărată cu faină pentru a-l tăia. Taie fiecare pătrățel și pune nucă. Tapetează o hârtie de copt și lasă-le să se timp de 30 de minute să se rumenească. La final, tot ce trebuie să mai este să le dai prin zahăr pudră.