Orice modificare la nivelul pielii ar trebui să ne prezinte un interes sporit. Deseori suntem tentați să minimalizăm însemnătatea oricărui semnal minor pe care corpul nostru ni-l transmite. Unul dintre acestea constă în cazul multor persoane în apariția pe piele a unor „alunițe”.

Când ar trebui să ne îngrijorăm

Este deja cunoscut faptul că pielea este cel mai mare organ al corpului nostru. Aceasta este alcătuită din trei straturi care constau în epiderm, sau stratul exterior. Dermul este stratul interior al pielii și hipodermul se traduce prin stratul de grăsime de la baza acestora.

Citește și. 3 cauze ale depresiei în rândul tinerilor. Numărul celor care s-au confruntat cu aceasta a crescut

Celulele de la suprafața pielii pot suferi uneori modificări. Fie ne confruntăm cu diferite alergii, coșuri, etc, fie sunt supuse unor mutații. În cazul acestora din urmă, celulele încep să se înmulțească necontrolat. Astfel pot apărea „noi alunițe”. Acestea constau de fapt într-o masă tumorală care se poate extinde rapid.

Este esențial să înțelegem că alunițele nu apar peste noapte. Dacă observăm pe piele apariția unor punct maronii/roșiatice, este imperios necesar să ajungem la specialist. Medicul va analiza natura acestor celule.

Ca orice alt tip de cancer, cel de piele poate avansa extrem de rapid.

Cancerul de piele se poate vindeca

Descoperite în faze incipiente multe tipuri de cancer își pot găsi leacul. Din nefericire, multe persoane neglijează primele semnale ale bolii și ajung destul de târziu la medic.

Dacă este descoperit în fază incipientă, cancerul de piele poate fi tratat complet. Drept dovadă, rata de mortalitate în acest caz este de 1-2%.

Cauzele apariției bolii

Printre cauzele despre care se consideră că ar duce la cancerul de piele se numără în primul rând expunerea la razele UV. De altfel atât în mediul natural, cât și în ceea ce privește solarul, contraindicațiile sunt aceleași. Medicii dermatologi recomandă expunerea cu moderație la soare. De altfel, alți specialiști sunt de părere că aparatele de bronzare ar trebui interzise.